ToMarkov Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam, przyszedl do mnie Yak 54 od blackhorsa z modele.sklep.pl Co prawda czekalem na niego ponad miesiac ale oplacalo sie. Model wykonany bardzo ladnie i solidnie. W dwoch miejscach folia do lekkiej poprawy. Wszystkie elementy do zlożenia sa w pudelku. Oczywiscie brakuje elektroniki i silnika no i kleju. Model wygląda mniej wiecej tak: W modelu sa zawiasy *nylonowe* ? Takei cieniutkie jak montowalem do depronowego RWD. Obawiam sie o te zawiasy i zastanawiam sie czy ich nie wymienic na jakies lepsiejsze ? Co myslicie o Tym ? I jakie najlepiej serwa do niego dobrac, oczywiscie za rozsadne pieniadze. c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Zawiasy ja bym zostawił, ale nich wypowie się ktoś doświadzczony. Co do serw to w opisie modelu jest: Silnik SuperTigre G-51 Ring, śmigło 10x6", zbiornik 200-300 ccm, serwa 5 x TowerPro SG-5010, aparatura min.4-kanałowa Silnik ASP FS-61AR, śmigło 12x6", zbiornik 250-300 ccm, serwa 5 x TowerPro SG-5010, aparatura min.4-kanałowa Silnik elektryczny Axi 2826/10, śmigło APC 11x7 "E", regulator Jeti SPIN 66, pakiet Kokam 14,8V 3600mAh 30C, 4 x serwo Hitec HS-225BB, aparatura min.4-kanałowa TowerPro SG-5010 albo Hitec HS-225BB - może któreś z tych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 No wlasnie.. serwa Hiteca drogie bo szutka 80zl. A te TowerPro to ciezko im zaufac.. zreszta na lotki chyba sa zaduże. Wiec glupio pisza na stronie bo nawet nie zmiesci sie to serwo w jego mocowanie w skrzydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A chcesz kupić te serwa w Polsce czy zagranicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A chcesz kupić te serwa w Polsce czy zagranicą?heh obojetne, nie spieszy mi sie wiec moze i byc za granica, pewnie troche taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 To polecam sklep: http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_index.asp Kupuje w nim masa ludzi, cło najczęściej omija i niedroga przesyłka, sam zamawiałem już ok 10 razy i nie było żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Miałem Yaka w tym rozmiarze ale z TM. Zawiasy były plastikowe. Serwa wszystkie Futaba S148. Niestety za szybko chciałem przejśc z trenerka na rasową akrobarkę i :ass: za długo nie polatałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 A czy Serwa HS-300 Hitec'a na wysokosc i kierunek beda dobre ? Zawiasy chyba zmienie na plastikowe. A co z podwoziem ?Piotr78, robiles jakies modyfikacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Podwozie okazało się salidne ale i tak udało mi się je wyłamać przy bardzo twardym lądowaniu. Ale to bez znaczenio bo gdyby nawet było z tytanu i przykręcone do tytanowego kadłuba to też by odpadło Poza tym ja miełem model z TM a ty masz z BlackHorsa więc prawdopodobnie to nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 siema, też niedawno kupiłem ten model, serwa dałem standarty hiteca, zbiornik paliwa ten co w oryginale, silnik ASP 4-takt 15 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.