Pawel_W Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 34 i to wyposażenie widzę ciemno. Zraziłeś się raz do 3D, zrazisz się drugi. Da się tym latać, nie da się zrobić nic sensownego z akrobacji. 34 (co pisałem nie raz) był projaktowany jako halówka o masie poniżej 150g. Jeśli chcesz coś sensownie latającego, proponuję tak: Silnik Hextronik 1300KV 24g - 7$ Regiel SS 8-10A - 8$ Serwa mogą być HXT900 Pakiet do tego 3s500mAh Kup 2 plyty EPP i zmontuj Infineona. Ew. zrób go z depronu jeśli chcesz. Na upartego możesz zastosować slinik ten co masz, ale nie wiem jak u niego z poborem prądu, więc nie wiem jaki pakiet. Celuj w wagę gotowca 260-280g (osiągalne) i masz fajną maszynkę do nauki podstaw 3D. EDIT: Coś mi się ubzdurało że silnik który masz ma 20g :/ Jesli ma 40 - raczej odpada. Dodaj parę dolców i kup taki zestaw jak napisałem. Mam, używam, zasuwa i jest lekki. Na śmigiełku 9x4,7 i 3s daje jakieś 450g ciągu, więc spokojnie możesz zrobić 300g model. A wtedy, jak mawiamy w Radawcu - będzie wisiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Cóż, mam zrobić innego, niż słuchać starszych i mądrzejszych od siebie :wink: Muszę troszkę kasy dozbierać i znaleźć kogoś kto kupi mi rzeczy w hc, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Akurat tego typu rzeczy dość często pojawiają się i na giełdzie i na Allegro. Na pewno coś trafisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgadzam się w zupełności z Pawłem, latam Infineonem od października. Katuje go prawie codziennie i przynajmniej 2 razy w tygodniu na korcie tenisowym. Model zrobiony z EPP jest wprost nie zniszczalny. A co do wyposażenia kupując swoje kolega poprosił mnie, żebym mu kupił takie samo jak moje. Niestety rozmyślił się, więc ja posiadam fabrycznie nowe wyposażenie takie jak Paweł użył w swojej 2 wersji Infineona. Jak byłbyś zainteresowany to odezwij się na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Jeśli to jest to co podałem, to warto. Naprawdę świetnie się spisuje ten zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dokładnie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 34 (co pisałem nie raz) był projaktowany jako halówka o masie poniżej 150g Z tym się nie zgodzę, model kupiony od samego projektanta waży z wyposażeniem 180g, ja części depronowe są ażurowane w nie kórych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.