10000Hz Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Witam Pare dni temu licytowałem na allegro z nudów :crazy: między innymi coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=831306416 a teraz ten sam człowiek oferuje mi :rowing 3200tex (waga 1mb to 3,2g) dosyć to tanie ustrojstwo ale i tak nie mam pojęcia z czym (a właściwie w czym ) można by to skonsumować , czy np jako usztywnienie w miejscach gdzie węglowe pręty/rurki się nie sprawdzają (przez grubość ) , ogólnie czy znajdzie to (w modelach latających)zastosowanie ??? Jeżeli mam wydać 20-50 zł na cos co może leżeć ale kiedyś się przyda to ok .Pytanie więc moje :CZY SIĘ PRZYDA :?: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 CZY SIĘ PRZYDA :?: :?:owszem przyda się wzmocnienia kadłubów, skrzydeł i wiele wiele innych w zastosowaniu z żywicami epoksydowymi i tkaninami szklanymi ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
10000Hz Posted December 3, 2009 Author Share Posted December 3, 2009 a czy po wklejeniu na CA będzie działał jako wzmocnienie(usztywnienie) podobnie do "sznurków" dołączonych do niektórych modeli a poza tym będzie miało jeszcze sztywność poprzeczną (jeżeli włókna są wzdłużne co widać na foto)???? czy tak??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 a czy po wklejeniu na CA będzie działał jako wzmocnienie(usztywnienie) podobnie do "sznurków" dołączonych do niektórych modeli a poza tym będzie miało jeszcze sztywność poprzeczną (jeżeli włókna są wzdłużne co widać na foto)???? czy tak??? To po prostu taśma z włókna weglowego. Stosuje się jako zbrojenie laminatu i w tej postaci (laminat) służy jako wzmocnienie konstrukcji lub sama konstrukcja. Naklejenie na CA, będzie niemal równie skuteczne co wzmocnienie tasiemką od ściągania gaci, z pasmanterii. Swoją drogą, masz ciekawe podejście, kupować z nudów, co się da, i dopiero wtedy się zastanawiać co się nada, a co nie... :wink: Jesteś może dziewczyną, która się kamufluje w samczym gronie? :twisted: :devil: A tak ogólnie, to :szukaj: się może popsuło? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
10000Hz Posted December 5, 2009 Author Share Posted December 5, 2009 licytowałem (20 zł za 100 metrów bieżących ) coś co w moim przekonaniu mogłoby sie przydać :roll: a gdyby dziewczyny wyglądały jak ja tzn: 120 kg przy 185 cm wzrostu (zostało po treningach ) , z nieogoloną facjatą , to gatunek ludzki przestałby istnieć kilkanaście tysięcy lat temu :faja: natomiast "szukaj" działa - mój błąd przyznaje się bez bicia :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.