lukas Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam.Dzisiaj sluchajac prognozy pogody,uslyszalem ze niedlugo bedzie prawdopodobnie padał snieg. Od razu pomyślałem o jakimś ślizgaczu. Przypomnialem sobie ,że kiedys taki fajny slizg zbudowal Doman Wiec postanowilem,ze zrobie cos na wzrór jego butlosa. Wziłalem 2 butelki po Muszyniance,jedna butelke po jakiejs zielonej herbatce,3 listewki i zaczalem robote po 2 godzinach pracy wygladalo to tak : Pierwsze proby wykonalem w .. wannie Okazalo sie ,ze slizg jest przeciazony na tyl. Dociazylem go i probowalem slizgac nim po mokrej trawie ,czy blocie,ale butelki po muszyniance maja takie wgniecenia,itd, przez co slizgacz nie chce sie slzgac,natomiast w wodzie pływa fajnie Jedynie co mam w planach ,to wymienic butelki na jakies inne i czekac na snieg :mrgreen: Aa i przepraszam za jakosc zdjęcia ,ale mialem pod reką tylko telefon komórkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dodaj do tego jakis patent na efektywne skręcanie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 zrób skręcany silnik lub płetwę :] ale jak dla mnie skręcanie silnika będzie efektowniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 ale mniej skuteczne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja robiłem identyczny ślizgacz z zmiennym wektorem ciągu, nie dało się tym skręcać ani jeździć, pływało w miarę fajnie i ślizgało się po wszystkim nawet po kamieniach Przesuń silnik jak najbliżej się da, pokombinuj z skrętem, ja robiłem różne rzeczy, wywarzałem na wszystkie sposoby a i tak jeździł tylko tam gdzie chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Skrecianie jest:Widac to nawet na zdjeciach,tylko musicie sie przypatrzec,bo zdjecie neistety slabej jakosci.Silnik umieszcznony jest na serwie,dzieki czemu slizg moze skrecac w kazdą strone . Wymienilem w nim butelki, na bardziej gładkie(po kuracjuszu beskidzkim ) i po sniegu wmiare sie slizgal,chociaz predkosci duzej nie nabieral,na wodzie tez fajnie smigał,ale juz go rozebralem,bo tylko miejsce zajmowal w pokoju,a jakos takie slizganie mnie nie ciagnie Narazie robie cos na wzor łodki bagiennej(kadłub juz mam,tylko musze go uszczelnic,zeby woda nie przeciekala) Zamontowalem silnik i smigal po sniegu lepiej od butelkowca,tylko ,ze jeszcze nie mialem wtedy steru kierunku,to slizgal gdzie chcial.Dzisiaj dorobilem prowizoryczny ster kierunku,to ladowarka mi sie zepsula i nie mam jak sprawdzic go na polu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.