Arco Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Rozglądałem się dziś po HK i znalazłem notatkę zapowiadającą pojawienie się w połowie stycznia długo oczekiwanych modeli HK-600GT oraz nowej wersji HK-450 Pro, a w kwietniu HK-700GT. Niestety szczegóły dotyczące cen nie są jeszcze znane, ale znając ofertę HK można przypuszczać, że będą atrakcyjne HK-600 można już podziwiać na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=8SfbwmrKpMA Szkoda, że święta w Hong Kongu (na których nadejście prawdopodobnie HK się przygotowuje), wypadają dopiero pod koniec stycznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Piloci heli temat juz znaja, podchodza z duza rezerwa, w tym rowniez ja. Pierwsze modele "malych" HK cierpialy na powazne usterki, mozemy powiedziec "wieku dzieciecego", zwiazane z sama konstrukcja (oryginalne rozwiazania jak osadzanie zebatki na walku ... klejem) i jakoscia uzytych materialow. Obecne 250 rowniez maja pewne niedorobki, nie wiem czy jakis inny producent montuje lozyska walu niedopasowane do samego walu. O ile w "maluchach" usterki i awarie poza strachem i stosunkowo niewielkimi kosztami w razie crashu nie maja zadnych nastepstw, to naprawde nie chcialbym byc blisko 3 kg maszynki w ktorej cos sie urwie. Kilku doswiadczonych pilotow jest zdecydowanych zamowic te modele i sprawdzic, poczekajmy na komentarze. Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 To prawda co piszesz. Zresztą to normalne, że nowości miewają niedoróbki, które z czasem są poprawiane (albo i nie:). Natomiast przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa pewnie warto zaryzykować, bo spodziewam się, że frajda z pilotowania tej wielkości elektryka jest ogromna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Po pierwsze w elektrykach cena modelu to 1/3 tego, co trzeba wydać żeby latać. Więc nie ma wielkiego sensu oszczędzanie w tym punkcie. Pozatym te wszystkie HK to ordynarne podróby, których autorzy w normalnym kraju powinni siedzieć w kiciu. Prawa autorskie jednak istnieją. Widziałem na własne oczy HK500 i powiem szczerze, że takiej tandety nie spotkałem już dawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 jest to tania alternatywa dla t-rexa i dobrze ze takie cos istnieje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Cały świat wie, że Chińczycy kopiują sprawdzone rozwiązania i to toleruje, bo musi, dlatego nawet specjalnie nie słychać głosów oburzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzięki za cynk Arco, moze sięwstrzymam z HK450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 to jest szansa ze bedzie mnie stac na helika :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.