Gość Kuba.K Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Mam problem ale może zaczne od historii całego modelu a zaczelo sie od tego... Kiedy Byłem mały tata kupił mi samochod r/c ktory jak na tamte czasy byl niesamowicie drogi. Kiedy juz podrosłem i moj tata zdecydował mi go dac/powierzyc :devil: Od pierwszego posunięcia drązka gazu w gore sie w nim zakochałem . Samochod jezdził rewelacyjnie.. zryw mial super.. jagby zalozyc oponki do drifu mozna spokojnie jezdzic bokiem.. Autko miało przedewszytskim: 2 biegowa skrzynie biegow, naped na tylna os poprzez dyfrencjal, amortyzatory z prawdziwego zdazenie, prporcjonalna aparature 2 kanałowa i same inn bajery. Niestety rozwalila sie w nim elektronika . Przelezal okolo roku na polce. Pewnego razu z nudow postanowilem go sprawdzic co i jak.. najpierw nadajnik.. uwalone sprezynki przy drazkach.. potem miernik w dlon i elektryka samochodu, wszystki niby ok wlaczylem jakos ten nadajnik i samochod i :ass: nic nie działa mysle wiec ze nie ma innego wyboru jak przeszczep wnetrza :devil: . Najpierw wywalilem cala elektronik.. no to mysle zaczne od mechnizmu skretu patrez na serwa jakie mam. Wybor padl na serwo sany SRM-102 uciag 3,3 kg.. powinno wystarczyc. Jako ze wczesniej bylo to na silniczek zrobione to wpadlem na pomysl aby go przykrecic za pomoca katawnika aluminowego do obudowy SPRAWDZIŁO SIE W 100% i teraz mam problem mialem juz kilka patentow ale kazdy polegl przy mojej jezdzie :devil: :mrgreen: . A mainowicie chodzi o zamocowanie pretow od kol do serwa : jak myslicie jak to rozwiazac moze jakas czesc zamienna od innego samochodu, chodzi mi aby bylo to jak najmocniejsze!! moge sie nawet pokusic o metalowe zebatki do serwa
Gość slawekmod Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Z tytułu wnioskuję że padł akumulator z powodu mrozów, naładuj i będzie ok.
Gość Kuba.K Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Tak ale mi nie chodzi o eletronike tylko zamocowanie kol sketnych do serwa !!
Gość slawekmod Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Napisałem przesłanie między wierszami ale nie zrozumiałeś.Napiszę wprost: zmień tytuł bo dostaniesz ostrzeżenie. Poprawiłem tytuł, ale następnym razem dam Ci ostrzeżenie za takie tytuły.
f-150 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 W tego typu mocowaniach stosuje się specjalny orczyk z serwo saverem na przykład . Jak powiększysz zdjęcie to jest element w prawym górnym rogu obok hexów.
Gość Kuba.K Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Dokladnie o cos takiego mi chodzi. A czy nie mozna bylo by tego jakos wykonac recznie bo 55 zł za kawałek plastuku nie bede dawał Albo chociaz zeby byla mozliwosc kupienia tego tylko przedmiotu.
f-150 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Kuba poszukam bo części do Tamiy róznej maści ci umnie dostatek.Jak znajdę to bam ci znać. A wykonać też można przykręcając do zwykłego orczyka kawałek płytki z nawierconymi w odpowiedniej odległości dwoma otworami,lub jeszcze prościej stosując kółko (okrągły orczyk)jakie jest dodawane w komplecie z serwami.
Gość Kuba.K Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Powiem ci ze to chyba najprostsza zecz a nie przyszla mi do glowy w poniedzialek pujde do sklepu i kupie sobie orczyk. Dam ci pomogl bo to sie sprawdzi w 100%
Agencik_Szczecin Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Jesli to serwo skretu to najlepiej zalozyc cieglo takie jak w/w ale nie mozesz zapomniec o servo saver bo upalisz silnik w serwie i na tym sie zakonczy zabawa zapobiega nadmiernemu przeciazeniu serwa szczegolnie gdy autko w cos walnie kolem lub na to kolo upadnie. W takiej sytuacji przy sztywnym polaczeniu kol przez sam "orczyk" jak to nazwano wczesniej, z serwomechanizmem wystapi sila ktora calkowicie polamie przekladnie wewnatrz serwa. Czesc nie droga a oszczedzi wydatkow zwiazanych z zakupem nowego mechanizmu. Cos takiego jak to tylko w tanszej wersji powinno ciebie zadowolic. http://www.zabawki-modele.pl/catalog/product_info.php?products_id=4498&osCsid=001212830a34f8ff77642078391a0be1Serwo Saver
f-150 Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Tyle ze podałeś link do samego orczyka bez serwosavera.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.