barton3 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Kupiłem nadajnik hobbyking (ten z kompem) i w nim jest koszyk na 8 baterii AA, a ja kupiłem oczywiście AAA .. i teraz między 2 bateriami jest luz.. tak z 0,5cm grubości blaszka by się przydała żeby było dobrze.... ma ktoś jakieś pomysły ??
GOGO Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Hmm, problem to będziesz miał jak ci się bateryjki gdzieś rozłączą i nie będziesz miał sterowania. Ja bym te bateryjki polutował w pakiet i problem rozwiązany a koszyczek to tylko do zabawy
ppompka Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ja mam świetny i zarazem genialny pomysł. KUP DOBRE BATERIE :crazy:
Ładziak Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ja mam świetny i zarazem genialny pomysł. KUP DOBRE BATERIE :crazy:To jest tragiczny pomysł, co zresztą celnie pokazuje emotka. Za to pomysł efego jest OK - jednocześnie jest wyjaśnione dlaczego. Można też kupić gotowy pakiet, co jest najprostsze i najbezpieczniejsze.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ładziak, mam mnóstwo godzin wylatanych graupnerem x-412 z KOSZYKIEM tak tak z koszykiem... zero problemów. Wypadanie baterii ect można odłożyć z innymi mitami na półkę.
Ładziak Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Masz szczęście - do czasu. To jest 14 potencjalnych niekontaktów! Ostatnio w ten sposób wysiadły mi: samochodzik synka, pilot do bramy oraz latarka. Jeszcze mi napisz, że nigdy nie miałeś zakłóceń i skąd wiesz, że to nie wina koszyczka.
Adam B Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 albo weź rozciągnij sprężynkę i ten luz zlikwiduje. Tylko nie przesadź.
barton3 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2009 jutro idę do sklepu tam gdzie je kupiłem (dziś je kupiłem to może się uda ) wszystkie 4 paczki (4x 2 bateryjki) rozpakowałem, ale jakby ktoś chciał na sztuki to i tak musiała by w sklepie rozciąć.. to może wymienie na AA .. dopłace i może się uda :/ a jeśli nie to nie wiem.. zlutowałbym może ale takie AAA mają ok 2x 3x mniejszą pojemność niż AA
Bartosz Mesjasz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Jeszcze mi napisz, że nigdy nie miałeś zakłóceń i skąd wiesz, że to nie wina koszyczka.jak masz pakiet i zakłócenia to co wtedy ? :wink: :wink: (joke) Nie widzę realnej sytuacji w której któreś z połączeń miało by być zerwane ... 2 lata na dworze i może styki zaśniedzieją ... innej opcji nie ma w dodatku mam pełna kontrole nad życiem każdego z ogniw.
Rob Mc Fly Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Kosyzk na baterie + złe baterie = problem ... ma ktoś jakieś pomysły ?? Ja mam świetny i zarazem genialny pomysł. KUP DOBRE BATERIE :crazy: A ja mam pomysł, żeby założyciel tego wątku poprawił temat zanim całość trafi do koszyka...
barton3 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2009 chodzi o 'koszyk' ? czy ogólnie ?
Rob Mc Fly Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 chodzi o 'koszyk' ? czy ogólnie ?Chyba wyraźnie jest wypunktowane co wymaga poprawienia. Przed wysłaniem czytaj co napisałeś i korzystaj z funkcji: "podgląd". 8)
bojler Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Kolega Ładziak ma rację w 100% lecz każdy robi jak mu pasuje i nie ma się co licytować. Wytłumaczenie wyższości pakietu nad koszykiem jest nie podważalne a to za sprawą naszych palców, którymi wkładamy akumulatory do koszyczka i dotykamy końcówek zostawiając na nich swoje tłuste odciski.
barton3 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 akumulatorki na forumowej giełdzie się znalazły.. może ktoś ma też jakieś na wymianę :/
Tomek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na pewno 8 sprężynek nigdy nie zwidzie? :crazy: Odrobina wilgoci i przekonasz się prędzej czy później o tym w locie. :? Pakiety są zgrzewane , i to jest pewne połączenie ,a koszyki są dobre na .... ...grzyby do lasu.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na pewno 8 sprężynek nigdy nie zwidzie? :crazy: 4 jak już nie zawiodło ni razu przez jakieś 6lat ... fenomen ?
barton3 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 mógłbym też zlutować ten co mam.. ale będą co najmniej 2 problemy.. - jak bym to ładował.. ma wtyczke taką jak do apki wchodzi w środku - mała pojemność
Tomek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 4 jak już nie zawiodło ni razu przez jakieś 6lat ... fenomen ? Nie , ale nie zmienia to faktu , że wielu zawiodło. Kiedy Ciebie to zawiedzie, może nigdy ,a może jutro?
barton3 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 witam, apropos mojego głównego tematu.. jeśli oczywiście można na ten temat wtrącić w dx6i są 4 bateryjki AA .. jakim cudem to działą na 6V ?? w mx-12 np. potrzebne było dużo więcej... mniej niż 9.6V chyba zaczynała pikać ... ??
robraf Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 witam, apropos mojego głównego tematu.. jeśli oczywiście można na ten temat wtrącić w dx6i są 4 bateryjki AA .. jakim cudem to działą na 6V ?? w mx-12 np. potrzebne było dużo więcej... mniej niż 9.6V chyba zaczynała pikać ... ?? moim zdaniem to nie aparatura tylko zabawka za duzą kase... za cene tego mozna miec uzywane mx-12 2,4ghz u nas w bc jest chyba 2 albo 3 modelarzy ktorzy ja mieli i narzekaja no i skonczylo sie sprzedarza i zakupem Eclipse albo Mx-12/16 ale jeden ma dx6 bez "i" i nie narzeka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.