Jump to content

Koszyk na baterie + złe baterie = problem

barton3

Recommended Posts

Kupiłem nadajnik hobbyking (ten z kompem)

i w nim jest koszyk na 8 baterii AA, a ja kupiłem oczywiście AAA .. i teraz między 2 bateriami jest luz.. tak z 0,5cm grubości blaszka by się przydała żeby było dobrze....

ma ktoś jakieś pomysły ??

Hmm, problem to będziesz miał jak ci się bateryjki gdzieś rozłączą i nie będziesz miał sterowania. Ja bym te bateryjki polutował w pakiet i problem rozwiązany a koszyczek to tylko do zabawy :lol:

Ja mam świetny i zarazem genialny pomysł. KUP DOBRE BATERIE :crazy:

To jest tragiczny pomysł, co zresztą celnie pokazuje emotka.

Za to pomysł efego jest OK - jednocześnie jest wyjaśnione dlaczego. Można też kupić gotowy pakiet, co jest najprostsze i najbezpieczniejsze.

Masz szczęście - do czasu. To jest 14 potencjalnych niekontaktów!

Ostatnio w ten sposób wysiadły mi: samochodzik synka, pilot do bramy oraz latarka.

Jeszcze mi napisz, że nigdy nie miałeś zakłóceń i skąd wiesz, że to nie wina koszyczka.

jutro idę do sklepu tam gdzie je kupiłem (dziś je kupiłem to może się uda ) wszystkie 4 paczki (4x 2 bateryjki) rozpakowałem, ale jakby ktoś chciał na sztuki to i tak musiała by w sklepie rozciąć.. to może wymienie na AA .. dopłace i może się uda :/

a jeśli nie to nie wiem.. zlutowałbym może ale takie AAA mają ok 2x 3x mniejszą pojemność niż AA

Jeszcze mi napisz, że nigdy nie miałeś zakłóceń i skąd wiesz, że to nie wina koszyczka.

jak masz pakiet i zakłócenia to co wtedy ? :wink: :wink: (joke) Nie widzę realnej sytuacji w której któreś z połączeń miało by być zerwane ... 2 lata na dworze i może styki zaśniedzieją ... innej opcji nie ma w dodatku mam pełna kontrole nad życiem każdego z ogniw.

Kosyzk na baterie + złe baterie = problem

...

ma ktoś jakieś pomysły ??

Ja mam świetny i zarazem genialny pomysł. KUP DOBRE BATERIE :crazy:

A ja mam pomysł, żeby założyciel tego wątku poprawił temat zanim całość trafi do koszyka...

Kolega Ładziak ma rację w 100% lecz każdy robi jak mu pasuje i nie ma się co licytować.

Wytłumaczenie wyższości pakietu nad koszykiem jest nie podważalne a to za sprawą naszych palców, którymi wkładamy akumulatory do koszyczka i dotykamy końcówek zostawiając na nich swoje tłuste odciski.

Na pewno 8 sprężynek nigdy nie zwidzie? :crazy:

Odrobina wilgoci i przekonasz się prędzej czy później o tym w locie. :?

Pakiety są zgrzewane , i to jest pewne połączenie ,a koszyki są dobre na ....

...grzyby do lasu. :D

witam, apropos mojego głównego tematu.. jeśli oczywiście można na ten temat wtrącić :D

w dx6i są 4 bateryjki AA .. jakim cudem to działą na 6V ?? w mx-12 np. potrzebne było dużo więcej... mniej niż 9.6V chyba zaczynała pikać ... ??

witam, apropos mojego głównego tematu.. jeśli oczywiście można na ten temat wtrącić :D

w dx6i są 4 bateryjki AA .. jakim cudem to działą na 6V ?? w mx-12 np. potrzebne było dużo więcej... mniej niż 9.6V chyba zaczynała pikać ... ??

moim zdaniem to nie aparatura tylko zabawka za duzą kase... za cene tego mozna miec uzywane mx-12 2,4ghz

u nas w bc jest chyba 2 albo 3 modelarzy ktorzy ja mieli i narzekaja no i skonczylo sie sprzedarza i zakupem Eclipse albo Mx-12/16

ale jeden ma dx6 bez "i" i nie narzeka

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.