instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Krzyś pokaz mi tanie akumlatory które uciągną ten model może ja o czymś nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Krzyś pokaz mi tanie akumlatory które uciągną ten model może ja o czymś nie wiem?Są takie, które uciągną na pewno tyle, że Krzyś nieco pomniejszył ich cenę A, że uciągnął to na pewno bo na takich latamy i znamy ich możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 "pokaz mi tanie akumlatory " "około 150zł pakiet do takiego modelu " to jest meritum sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 "pokaz mi tanie akumlatory " to jest meritum sprawy Np. Zippy Flightmax - to jest odpowiedź Zaczynamy nieco odbiegać od tematu. EDIT: No właśnie napisałem, że nieco pomniejszył cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Spec. Capacity: 2200mAh Voltage: 4S1P / 4 Cell / 14.8v Discharge: 20C Constant / 25-30C Burst Weight: 220g (including wire, plug & shrink wrap) Dimensions: 101x35x33.2mm osobiscie mam watpliwości, ja do swojego falcona stosuję 4S ale Life a falcon waży tylko 1500 g i jest motoszybowcem(świetnym zresztą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 ...osobiscie mam watpliwości :shock: nie bardzo rozumiem, przecież tych pakietów jest cała masa, a podany 2200 to tylko jeden z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 http://www.raidentech.com/newgi202140w.html tu sa dane tego modelu i wyposaż go w akumlatory z twojego linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 ...tu sa dane tego modelu i wyposaż go w akumlatory z twojego linkuJakiego linku ? Podałem przykładową nazwę pakietów, których używam ja, używają koledzy i wiem co potrafią. A przy tym mają bardzo dobry stosunek cena/jakość/możliwości. O to mi chodziło, a nie o konkretny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Proszę bardzo : http://unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7638 akumulator kosztuje $54.79 co przy wysokim obecnym kursie daje około 159zł . Ja osobiście pakowałbym coś takiego do modelu 180cm z axara : http://unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8918 cena : $34.95 czyli jedyne 101zł . Dla tych którzy mają obawy o wydajność są 6s1p 4000mah 40C ( ale nieco cięższe ) : http://unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9960 cena 69.99$ 205zł za pakiet co chyba jest do przeżycia ? Ja osobiście używam takich aku 5s 3000mah i są ok, cały sezon posłużą a po sezonie można bez wyrzutów sumienia je wyrzucić. PS. Celem mojej odpowiedzi jest pokazanie akumulatora do modelu który proponowałbym autorowi tematu Marcinowi czyli modelu 180cm z oferty np. AXAR model... ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Krzyś , tylko czy te akumlatory dadzą rade zasilić 5 kg-mowy model akrobacyjny? Pilot -mówimy o zasilaniu konkretnego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Krzyś , tylko czy te akumlatory dadzą rade zasilić 5 kg-mowy model akrobacyjny? Pilot -mówimy o zasilaniu konkretnego modelu Owszem, dadzą radę wydajnościowo choć pakiety osobiście dałbym nieco większe. A mówimy o modelach generalnie pod 30cm, a nie o konkretnym ! Bardziej odnoszę to do oferty Axar niż do akuratnie G-202. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 witam Latam modelem o rozpiętości 174 cm z silnikiem DLE 30 cm, kupiony w sklepie eF3m masa modelu 5kg ciąg silnika 8,3kg (zmierzony wagą) obciążenie skrzydeł 92g/dm? i model lata bardzo dobrze, złożyłem koledze model extra 260 rozpiętość 178cm silnik DLE 30cm masa modelu to 4,5kg obciążenie skrzydeł 82g/dm?, model nie jest jeszcze oblatany. Może ktoś zmierzy obciążenie skrzydeł w swoim modelu z silnikiem 50cm dla porównania, zamiast pisać że taki model nie nadaje się do akrobacji 3D film z takim modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Krzyś , tylko czy te akumlatory dadzą rade zasilić 5 kg-mowy model akrobacyjny? Pilot -mówimy o zasilaniu konkretnego modelu Jestem tego pewien że dadzą radę bez problemu, przy zastosowaniu napędu elektrycznego model z axar powinien wyjść jeszcze lżej. Dla przykładu model AXAR Yak-54 : http://f3m.pl/333,-b-yak54-3d-arf-28cc-180cm-bialy-niebieski-d-b-.html sprzedawany co prawda pod innym producentem/importerem ale ten sam model w wykonaniu niemieckim waży do lotu z akumulatorami 6s 6S 2650 mah waży około 3707gr. ( źródło : http://www.rc-network.de/forum/showthread.php?t=156937&highlight=YAK ) więc z podanym akumulatorem 6s 3000mah o którym pisałem ze bym stosował i tak wyszedłby <4kg przy rozmyślnie dobranym RC, a zawsze można pokombinować z łożem silnika z rurek, węglową półką pod aku itp... i na pewno da się zrobić model około 3,8kg z takimi aku co starczy mu na pewno na 8-10min ostrego 3D. I myślę że to jest dobra alternatywa na uzyskanie lekkiego przyjemnego modelu 1.8m ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 No i zaczynamy się zgadzać ,konkretny model to 1,8 m i ok 5 kg wagi i akrobat a 6S tak ale 6S2P i to juz tak i z tym się zgadza że nie 150 zł :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Bo ja widziałem model z takim silnikiem i się sprawdzał. Sprawdzał się, bo latał tam i z powrotem ? Poza tym zastanawia mnie dlaczego takie modele ktoś produkuje, na świecie ludzie nimi latają i jest dobrze, a u nas jak nie masz modelu przynajmniej 2,2m pod 50cm to zapomnij o polataniu Chyba nie każdy jest mistrzem w 3D i nie od razu musi mieć duży i super wypasiony model. Oczywiscie, że nie każdy jest od razu mistrzem, ale żeby nauczyć sie latać 3D trzeba mieć coś lepszego niż Giles z cm pro.Jest sporo małych modeli, które świetnie nadają sie do nauki tylko trzeba z głową dobrać wyposażenie. Nie neguję faktu, że przyjemnie lata się modelem lżejszym ale różne są umiejętności i oczekiwania co do modelu więc kategoryczne twierdzenie, że coś nie ma prawa latać (skoro lata) jest nieco dziwne. Piszemy w dziale 3D gdzie ludzie oczekują od modeli więcej niż podstawowej akrobacji. A na koniec. Widziałem kiedyś lot wspomnianego Gilesa z CMPro, który to podobno też nie ma prawa latać, w wykonaniu dobrego pilota i jestem przekonany, że piszący takie opinie szybko by je zmienili Może nie tak do końca modele źle lub wcale nie latają tylko tym, którzy nimi sterują brak umiejętności Raczej brak nerwów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 No i zaczynamy się zgadzać ,konkretny model to 1,8 m i ok 5 kg wagi i akrobat a 6S tak ale 6S2P i to juz tak i z tym się zgadza że nie 150 zł :cry: Czemu zaraz 5kg ? Wyjdzie sporo mniej, pakiet można dać 8S1P i też będzie dobrze. Jedynie cena nieco wyższa i tu jest drobna nieścisłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Weszły już na rynek cele life 4000mah chociaż i na lipo jest dobrze przy elektryku można załozyc dużo większe smigło i model całkiem inaczej lata nawet kiedy waży wiecej niż na spalinie. 8S to już przesada widziałem na pokazach w Czechach 2m su 29E na 6cel lipo 3700 z silnikiem axi 5325/16 waga modelu 4700g czas lotu 8 min odejscie z zawisu bardzo dobre.Cena silnika niestety kosmiczna, ale zawsze można szukac odpowiednika w Chinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 około ! ale OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 ...8S to już przesada widziałem na pokazach w Czechach 2m su 29E na 6cel lipo 3700Nie przesada bo zamiast 6S 3700 można dać 8S np. 3000 lub mniej. Wyższe napięcie=mniejszy prąd=lepsza sprawność napędu. To tak z doświadczenia. EDIT: Zaśmiecamy post totalnie i ktoś chyba będzie musiał posprzątać :lol2: Moderator przywołuje do porządku więc proponuję zakończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Koledzy ,wracajcie do sedna sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.