Damian-str Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam. Jak wszyscy pytają to ja też. Silnik produkcji Chińskiej. Interesuje mnie głównie jego pojemność. Jest to silnik żarowy, ale zastanawia mnie zastosowanie w nim gaźnika walbro. Przepraszam za jakość zdjęć, ale były robione telefonem przy nie najlepszym oświetleniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ciekawy silnik, gaznik walbro wymusza korzystanie z olei syntetycznych, gaznik raczej nie jest oryginalny co do pojemności polecam zmierzyć ją samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Widziałem podobne silniki tylko nie żarowe :shock: patrząc na zdjęcia sądzę, że pojemność ( łączna cylindrów ) to okrągła liczba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Obstawiam coś około 50ccm.Gaźnik Walbro jest rzeczywiście raczej nie oryginalny.Trzeba uważać aby nitro nie rozpuściło memebran i oringów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Po mocowaniu (nie wygląda na przerabiane) sądzę że jest to oryginalny gaźnik do tego silnika. Z tego co udało ni się policzyć wychodzi że ma on pomiędzy 40 a 60 ccm. Ale nie pasuje mi wlot powietrza do gaźnika, ma małą średnicę, w moim benzynowym silniku 45ccm jest sporo większy. Jak myślicie miało by sens przerobienie go na benzynę? No i jakie śmigło do niego założyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 A czy można wiedzieć w jaki sposób określiłeś pojemność, że wynik jest obarczony aż 50% błędem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Może faktycznie „policzyć” to złe słowo. Po prostu porównałem wielkość cylindra z innym silnikiem. Czyli według ciebie ten silnik ma pomiędzy 20 a 30ccm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Ale w czym problem? Średnicę cylindra możesz zmierzyć przez okno wylotowe po odkręceniu kolektora wydechu, skok tłoka zmierzysz przez otwór gniazda świecy żarowej. Później chwila zabawy kalkulatorem i będziesz wiedział z czym masz do czynienia :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Damian-str nie twierdzę, że jego pojemność jest inna niż podana przez Ciebie, ale 60 w stosunku do 40 ccm to jest o 50 % więcej. Czyli Twój pomiar - szacunek jest obarczony wielkim błędem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.