Krzysztof-G2 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam! Proszę was o doradzenie mi w zakupie zestawu (ładowarka, aparatura, pakiet itp.) na początek. Zaznaczam, że mogę na to wydać ok 500zł. Wrzucam tu kilka moich propozycji z Hobbycity.com : Aparatura Ładowarka Serwa x 7 Kabel do symulatora Pakiet do nadajnika Zestaw napędowy Pakiet napędowy
Gość Kuba.K Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 A takie podstawowe pytanie.. do jakiego modelu ma byc to wyposazenie..
Krzysztof-G2 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Mam już prawie dokończone toto 0 i chciałbym zrobić rwd 5. Więc najlepiej jak by było do toto 0 a później do kupie sobie silnik do rwd :mrgreen:
Locke Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witaj! Po pierwsze aparature kupuje się na lata. Było to wałkowane wiele razy na forum. To co wybrałeś to nawet dobra aparatura na początek, ale jak masz trochę kasy to dołóż i kup np to . Ładowarka jest ok. Serwa też, ale niewiem po co Ci aż 7. Zestaw napędowy także jest ok. Pakiet też jest ok, ale jak chcesz dłużej polatać to kup takie dwa. :wink: Co do kabla i pakietu do nadajnika się nie wypowiem, kabel kupujesz do nadajnika, a pakiet jest czasem w zestawie.
Krzysztof-G2 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Locke, nie rozumiem dlaczego mi odradzasz tą apkę, skoro na forum są dobre opinie o niej i że jest dobra na początek gdy ktoś tak jak ja nie ma dużych funduszy.
Gość Kuba.K Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 A czy ta apartura musi być koniecznie na 2,4Ghz ?? Lepiej kupic jakaś sprawdzona aparture np. Futaby, Hiteca, Sanwy itp P.S Apartury najczesciej sa na 9,6V.. chyba ze chcesz ja upalic tymi Lipolami
Locke Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Krzysztof-G2, ja nie odradzam Ci tego nadajnika. To co wybrałeś to nawet dobra aparatura na początek, ale jak masz trochę kasy to dołóż i kup np to . W tym zdaniu nie pisze żebyś jej nie kupował, tylko jak masz więcej kasy to żebyś kupił coś lepszego. Ale piszesz: jest dobra na początek gdy ktoś tak jak ja nie ma dużych funduszy.- i z tym się zgadzam. Skąd miałem wiedzieć jak dużą kasą dysponujesz.
Ładziak Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Skąd miałem wiedzieć jak dużą kasą dysponujesz.Przeczytać:Zaznaczam, że mogę na to wydać ok 500zł.lub udać się do wróżki.
Locke Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Ajjjjj, czytałem wcześniej, po dłuższej chwili odpisałem i zapomniałem. :oops: :oops:
d.z.i.q Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Na początek polecam ci aparaturę 35 mHz najlepiej markową np taką . Sam napisałeś że masz na ukończeniu toto 0 i zaczynasz rwd5. pomyśl o kosztach odbiorników. ładowarkę na początek kup sobie prostą za ok 20-30zł np. a nie turnigy accuel-6 co kosztuje ok 175 zł. (w polsce) serwa ok kabel do symulatora ok pakiet nadajnika ci nie potrzebny bo zwykły ni-cd lub hi-mh też jest ok. w tej aparaturze co podałem ci link jest już pakiet zestaw napędowy może być pakiet może ok ale mógłby być trochę lżejszy Mam nadzieję że pomogłem
Krzysztof-G2 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 No to w takim razie co myślicie o tej ?
d.z.i.q Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 1 stara (ponad 4 lata) 2 połamana/zgięta antena 3 brak ładowarki 4 była otwierana (dorobienie gniazda uczeń-trener)
halabala83 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Co do apki to wez cos na raty zeby sie nie obciazac . W cyber fly jest promo na mx 16s. Na długie lata bedziesz miał spokój i serwis w polsce w razie awarii
Krzysztof-G2 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 Na razie nie mam pieniędzy na drogie apki, kupie tą hk, a później sie zobaczy. :twisted: A dla czego mam nie kupować lepszej ładowarki?
d.z.i.q Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 bo zajmuje ci 1/3 kasy którą możesz przeznaczyć na lepszą aparaturę lub kupić sobie 2 pakiety zamiast jednego, poza tym narazie nie jest ci taka ładowarka potrzebna
kojot Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ładowarkę na początek kup sobie prostą za ok 20-30zł np. a nie turnigy accuel-6 co kosztuje ok 175 zł. (w polsce) Moim zdaniem to zła rada. Bez dobrej ładowarki najłatwiej się zniechęcić do latania elektrykami. Bez dobrej ładowarki nie wiesz, co się dzieje z twoimi akumulatorami. A ta ładowarka kosztuje tyle co 1-2 umiarkowanie porządne pakiety. Kup porządną ładowarkę. PS. Swoją drogą to zawsze mam dystans do rad kogoś, kto nawet nie umie poprawnie napisać dwóch zdań w ojczystym zapewne języku.
baxter12 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 a później do kupie sobie silnik do rwd Do RWD kup sobire silnik Emax CF 2822, za 6 dolarów. Tańszy niż dzwonek, a tak samo dobry, jak nie lepszy. Do Tota też sie nada. Baxter
satoo Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 polecam aparature HK:) mam taką tylko 4CH .W dodatku, wbrew pozorom nie trzeba jej zasilac osobnym aku ,lecz poprzez BEC. Na forum użytkownicy pisali , że 6-cio kanałową ciężko się stroi. powodzenia!
kojot Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 polecam aparature HK:) mam taką tylko 4CH .W dodatku, wbrew pozorom nie trzeba jej zasilac osobnym aku ,lecz poprzez BEC. Na forum użytkownicy pisali , że 6-cio kanałową ciężko się stroi. powodzenia! "Czasem lepiej milczeć i być podejrzewanym, że się jest głupcem, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości." - to taki tendencyjny cytacik. "Kolego" - gdzie jest jakikolwiek ślad sensu w twoim poście? Być może, jedyne co się trzyma kupy to podpis.
Krzysztof-G2 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2009 To w końcu ta aparatura hk jest dobra czy nie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.