jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam! Proszę o pomoc. Zakupiłem na allegro aparaturę hobby king 2,4ghz 6ch do tego silnik emax, akumulator flightmax, regulator hobby king, śmigło, serwa. I robiłem to według instrukcji kilku modelarzy. Podłączyłem wszystko robiłem tak jak mi mówili i jak było napisane. Ale po podłączeniu wszystkiego serwa przesuwają się w jedną stronę. Silnik pika( i tu problem) dowiedziałem się, że silnik powinien piknąć raz normalnie później taki dłuższy. A u mnie pika cały czas i niczym ruszyć nie mogę. Proszę pomóżcie.
Rob Mc Fly Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zmień szybko tytuł wątku na cokolwiek więcej mówiący. Tak jak teraz to zatytułowałeś kwalifikuje temat do usunięcia.
Barlu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Rewers na gazie? I weszło w ustawienia regulatora... na to wyglądają objawy...
jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 rewers jest na dole. A o ustawieniach to podobno w hb 25/30 sie nic nie ustawia
modrzej Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 sprawdz czy masz na odpowiednim kanale silnik i tak jak Barlu pisze ten rewers, przy podłączaniu zasilania drążek gazu musi być na minimum.
Barlu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Przestaw go... Nie zawsze musi być "tak jak w oryginale" po coś ten rewers jest.
jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 silnik jest dobrze podłączony ponieważ zasila on też odbiornik, który się świeci! A rewers mam na samym dole:/
mucha93 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Może regulator podpiąłeś pod inny kanał niż kanał gazu, z zasilało będzie odbiornik gdzie byś nie podłączył.
jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 ale serwami tez ruszać nie mogę. a sprawdzałem każdy rewers. aha i odbiornik ten od aparatury cały czas się mruga może tu jakaś przyczyna
jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zbinduj nadajnik z odbiornikiem. może jakoś dokładniej. ZAbardzo nie wiem o co chodzi. Jak mógłbyś bardziej mi wytłumaczyć to byłbym wdzięczny.
Ładziak Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Chodzi o to, żeby odbiornik dogadał się z nadajnikiem. Teraz jeden sobie, drugi sobie. Jak się to robi w przypadku tego zestawu? Nie wiem. Powinno być napisane w instrukcji.
Barlu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ale po co ma czytac skoro moze zapytc :evil:
hubert_tata Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 jedrekxxd, będziemy zgadywać co masz zepsute, źle ustawione itp do końca świata albo trochę dłużej A Ty po prostu nie czytałeś instrukcji :shock: Mała podpowiedź. Na dole po lewej stronie nadajnika masz przycisk (jak nie masz, to się nie dziw - ja tylko zgaduję co to za nadajnik sobie kupiłeś :rotfl: ). W komplecie z odbiornikiem masz zworkę (to masz na 100%) Zrób z tego użytek (w instrukcji może być to matching, binding, code).
Janosik72 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ta aparatura po wysylce nie ma instrukcji w komplecie, ale zeby zbindowac to musisz : do odbiornika wlazyc zworke- taki kabelek -wtyczka serwa z taka petelka w miejsce napisu Bat , nastepnie podlaczasz zasilanie do odbiornika teraz przy wylaczonym nadajniku wciskasz przycisk o ktorym pisal Hubert i przy wcisnietym prrzycisku wlaczasz nadajnik na odbiorniku i satelicie diody po kilku sekundach przestaja migac i swieca caly czas teraz mozesz odlozyc nadajnik , wylaczyc zasilanie od odbiornika , wycignac zworke z Bat i wszystko na nowo wlaczyc ,ale juz bez zworki masz aparature zbindowana. Zeby wejsc do rewersu musisz podlaczyc nadajnik do komputera to o czym piszesz ze masz na samym dole to pewnie trymer jesli Ci silnik nie zacznie pracowac to pisz
jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 witam! Mam już wszystko zbindowane za co bardzo wam dziękuje. No ale ten silnik. Serwa ładnie śmigają a silnik tylko pika. I tu ten problem co to może być więc jak ktoś umiałby mi pomóc to proszę piszcie;D Pozdrawiam
jedrekxxd Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2009 jeszcze jedno pytanie z mojej strony czy może to być wina aku. Ponieważ zmieniłem silnik na inny kanał zasilanie cały czas jest serwami mogę sterować a silnik gdy biorę by ruszył to pika równomiernie pipipipi??
modrzej Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 po pierwsze edytuj posty a nie piszesz jeden pod drugim.. a jezeli chodzi o pikanie silnika to podlacz zasilanie na cofnietym drazku gazu (mozliwe ze silnik - regulator zglasza failstart - zabezpieczenie przed niechcianym wlaczeniem silnika) mój regulator reagował identycznie (tez mialem hobby kinga) tak wiec drazek gazu na minimum i dopiero podlaczasz akumulator do niego
sudik Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 A jak danie drążka gazu nic nie zmieni to spróbuj dać jeszcze trymer gazu na min.
jedrekxxd Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2009 Jutro w południe jadę do aeroklubu i tam myślę, że uda nam się to opanować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.