Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w podłączeniu silnika!

jedrekxxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obojętnie gdzie wepniesz zasilanie serwa będą chodziły , wg instrukcji aparatury powinenieś mieć pokazane gdzie podpiąć silnik .Jeżeli byś go wpinał w inny kanał to musiałbyś użyć mixera.W miejsce wpinania silnika wepnij serwo i sprawz czy chodzi , jeżeli chodzi to jest to sprawa regulatora. Sprawdź napięcie pakietu

Opublikowano

Jutro dojdzie ładowarka to rozładuje cały pakiet, naładuje i wtedy sprawdzę. Podłączyłem serwo w miejsce silnika i działa. Aha pakiet był nowo kupiony i anie razu nie był jeszcze naładowany to może dlatego, że słabe napięcie idzie?

Opublikowano

Aha pakiet był nowo kupiony i anie razu nie był jeszcze naładowany to może dlatego, że słabe napięcie idzie?

No ja miałem podobną sytuację. Też silnik "pikał" a serwa wychylały się max w różne strony. Dłubałem i wku... się strasznie. A okazało się że są słabe baterie w nadajniku :evil: więc bardzo możliwe, że w twoim przypadku jest podobnie tyle, że odbiornik nie działa właściwie. Swoją drogą pierwsze co powinieneś zrobić po otrzymaniu pakietu to go porządnie naładować. "Higiena" ogniw jest bardzo ważna :P

Opublikowano

wiem, że kiedyś się tak robiło. Nawet w telefonach ludzie do tej pory tak robią przed pierwszym ładowaniem. Ale jeżeli się mylę to sorry.

Opublikowano

Nawet w telefonach ludzie do tej pory tak robią przed pierwszym ładowaniem.

Dlatego im tak krótko działają.

Ale jeżeli się mylę to sorry.

Ja się nie obrażam, to nie mój pakiet. Najwyżej kupisz sobie drugi...
Opublikowano

zależy o jakim pakiecie mowa... jeżeli li-ion lub li-pol broń Cie Panie Boże, żebyś go rozładowywał. Kiedyś w taki sposób formowało się akumultory Ni-Mh (chociaż nawet teraz z nowymi ogniwami nie robi się takich rzeczy, nowy pakiet ładuje się do oporu i dopiero rozładowuje - nie niżej niż 1.2V na ogniwo!! chociaż dopuszcza się nawet do 1V.) Li-pol'a nie wolno rozładować poniżej 2,4V na ogniwo (dla bezpieczeństwa przyjmuje się 3V na ogniwo).

Gość Anonymous
Opublikowano

Rozmowy w tym wątku zawieszam do czasu, aż jego autor zechce wyedytować temat na cokolwiek mówiący, o co zresztą został poproszony przez Roberta w drugim poście na pierwszej stronie.

Po zmianie tytułu proszę o PW z linkiem do wątku, to odblokuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.