d.z.i.q Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Witam, Mam zamiar kupić nowy silnik i pakiet i nie wiem ile czasu będę mógł latać na jednym pakiecie Dane silnika: Prąd Max 9 A KV 1500 obr/V Dane pakietu 3S li-po 450 mAh Jeżeli ktoś wie jak to policzyć to prosiłbym o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Czysto teoretycznie: 0,45A ~ 1h 2,7A ~ 10 minut 9A ~ 3 minuty Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 I tu widać porażkę naszego systemu edukacyjnego :-( Budujemy gospodarkę opartą na wiedzy :mrgreen: No chyba, że kolega nie dotarł do do 2-3 klasy gimnazjum - ale trudno to ocenić, bo do wieku się nie przyznaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik72 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 uzupelnie Meteora a ze nie latasz calkowicie na maxa to pomnoz czas 9A razy 2 mniej wiecej tyle bedziesz w powietrzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.z.i.q Posted December 31, 2009 Author Share Posted December 31, 2009 ale trudno to ocenić, bo do wieku się nie przyznaje. Wpisałem w odpowiedniej rubryce swój wiek ale się nic nie wyświetliło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 A jakby to wzorem zapisać co Meteor obliczył to pewnie czas[min]=pojemność[Ah]*60/prąd[A] oczywiście wstawiając max prąd otrzymjesz min czas pracy. latając na mniejszym gazie polatasz dłużej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob Mc Fly Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 ale trudno to ocenić, bo do wieku się nie przyznaje. Wpisałem w odpowiedniej rubryce swój wiek ale się nic nie wyświetliło... Gdy wpiszesz w odpowiedniej rubryce swojego profilu datę urodzenia to będzie się wyświetlał wiek. Przy okazji będziesz mógł odbierać życzenia urodzinowe :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.