Grzegorz Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam. Wiem, że pytam o sprawy elementarne, ale... nie mogę zbindować nadajnika MC3030 z podpiętym do gniazda trenera modułem Assan X8D z odbiornikiem X8R6. Oryginalny moduł HF 35 MHz wyjęty. Nadajnik (modulacja PPM) po włączeniu i pomachaniu drążkami nie wchodzi w tryb bindowania - LED w module Assan świeci na czerwono bez mrugania. Co robię źle?
cobra Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 po włączeniu i pomachaniu drążkami nie wchodzi w tryb bindowania Machasz czym popadnie czy wszystkimi drążkami? Masz machać kanałem 2.
kszczech Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Po włączeniu nadajnika ruszaj 2 kanałem. Ja robię tak, że wychylam drążek na maxa i dopiero wtedy włączam nadajnik. Dioda powinna zacząć migać. Wtedy podłączasz do zasilania odbiornik. Pamiętaj o zwarciu kanału 1 i 3 w odbiorniku przed całą procedurą. Pozdrawiam
cobra Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja robię tak, że wychylam drążek na maxa i dopiero wtedy włączam nadajnik. Po włączeniu nadajnika masz ok. 2 sekundy (dopóki dioda świeci się na czerwono) na zaczęcie machania kanałem 2.
Grzegorz Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2010 Niestety, dioda pali się ciągle i nie zaczyna mrugać.
kszczech Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Upewnij się, że dochodzi sygnał PPM do modułu.
Leszek_K Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Grzegorz - nie trzymaj draga na max - musisz nim pomachac. Jezeli ciagle nic - patrz co pisal Kszczech
Grzegorz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jak zwykle mieliście rację - nie było sygnału. Ale teraz mam inny objaw: przez ok. 1,5 s po włączeniu nadajnika LED w module świeci ciągle na czerwono, następnie sekundowe pipnięcie i zmiana koloru na ciągły zielony. Machanie drążkiem nie pomaga.
Leszek_K Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 To jest normalne zachowanie - znaczy machasz nie tym co trzeba ;D
Grzegorz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2010 It's alive! - jak wołał znajomy doktor z filmu Mela Brooksa "Młody Frankenstein". Działa - dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.