Skocz do zawartości

Kłopot z filmem - jak odwrócić nagranie.

madrian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagrałem pierwszy filmik z samolotu na kamerce FCO2 ECO, ale coś mi nie wyszło, i film nagrał się "do góry nogami". :?

Możecie polecić jakiś darmowy, najlepiej (a jakże) program, który umożliwiłby proste "odwrócenie" wszystkich klatek filmu o 180*?

Mam Windows Media Maker, ale nie wiem czy i jak, można to zrobić w tym programie.

Zależy mi, na jak najprostszym procesie, bo mam 3 filmy do takiej poprawki, więc ręczne odwracanie każdej klatki np, nie bardzo mi pasuje. :P

Wolałbym, żeby program zrobił to za mnie.

PS. Od czego zależy orientacja kamery FCO2 Eco? Od położenia płytki z elektroniką, czy od ustawienia obiektywu? Instrukcja angielska składa się z trzech zdań na krzyż, z których tylko wynika jak włączać poszczególne tryby nagrywania.

Opublikowano

ściągnij VirtualDub i w menu video->filters wybierz rotate i ustaw na 90 stopni w lewo lub w prawo

Spróbuj tego obrócisz 2 razy o 90* i powinno działać.

Opublikowano

windows movie maker. masz go odrazu zainstalowanego razem z windowsem...

Ale co Windows Move Maker madrian go ma napisał przecież. Jak znasz opcję WMM to ją opisz.....

Czytaj poprzednie posty ze zrozumieniem...

Opublikowano

Dzięki! Udało się. :wink:

Wiem, że to głupie pytania, ale nigdy wcześniej nie zajmowałem się edycją filmów, poza przegrywaniem ich z kamery na kasetę Video. :P

Ale trzeba będzie zacząć.

Dzięki!

Opublikowano

...najprościej monitor o te 180 gradusów :wink:

Przepraszam, ale trudno było się powtrzymać :oops:

Będę pamiętał pzy dodawaniu flimów... Pierwsza plansza:"Odwróć monitor do góry nogami" :devil:

Opublikowano

...najprościej monitor o te 180 gradusów :wink:

Przepraszam, ale trudno było się powtrzymać :oops:

raczej o 200 gradów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.