Skocz do zawartości

plany do 3D na silnik 30cm

piotr6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...Czy ma ktoś może plany do 3D na silnik 30cm. a jak nie to może ktoś podał by mi strone gdzie można by coś znaleść . Chce zrobić sobie taki w miare prosty do nauki i treningu może taką DESKE z kadłuba i proste prostokątne skrzydła o jednakowym profilu to by znacznie ułatwiło prace.Ile taki model maksymalnie powinien ważyć ( z pełnym wyposażeniem) i jaka rozpiętość :? Mam dużomateriału i z chęcią go wykożystam Pozdrawiam

Opublikowano

sinlik spalinowy 30 cm3 i deska? nie wyobrażam sobie tego

To sobie wyobraz, że takie modele latają mało tego są seryjnie produkowane.Cały projekt został przedsawiony w jednym z numerów modelarza.

Opublikowano

Witam szanownych kolegów

forum.modelarji.com Pod tym adresem znajduje się opis modelu częściowo pasującego do twoich wytycznych ("deska", pod 3d) Zastosowany jest w nim jednak troszkę mocniejszy silnik bo 50 ccm.

Zerknij chyba o to chodziło.

Pozdrawiam Michał

Opublikowano

A to ma być twój pierwszy model?

Chce zrobić sobie taki w miare prosty do nauki i treningu .

Bo jeżeli tak to proponuję jakiegoś trenerka oczywiście z dużo mniejszym silnikiem

Poza tym nie napisałeś czy silnik żarowy czy spalinowy bo to jest jednak trochę różnica.

EDIT:

Witam...kupiłem motor Super Tigre-32cm. i mam ochote przerobić go na benzyne.

No to już wiem na jaki silnik tylko z innego tematu. Kolego daj 'se' spokój, trzeba było od razu kupić benzynkę.
Opublikowano

Poza tym nie napisałeś czy silnik żarowy czy spalinowy bo to jest jednak trochę różnica.

Różnica jest na pewno jeżeli chodzi o żarowy i benzynowy, bo spalinowe są obydwa ;D

Bez obrazy ale nie mogłem się powstrzymać.

Opublikowano

Artykuł oraz plan , a raczej szkic na A4, czegoś co potrzebujesz został zamieszczony w "Przeglądzie Modelarskim" 09/2006. Jest tam opis konstrukcji.

Model nazywa się Akro-Trener 3D Yak-54 rozp. 2000mm . Kadłub to po prostu przekładkowa deska balsa-styrodur-balsa i ew. sklejka.

Jeżeli jesteś jeszcze zainteresowany pisz na PW.

Opublikowano

Różnica jest na pewno jeżeli chodzi o żarowy i benzynowy, bo spalinowe są obydwa ;D

Tylko tam na początku bez obrazy było napisane

Witam...Czy ma ktoś może plany do 3D na silnik 30cm.

Może chodzi o 30 cm długości bo nic tam o spalinie nie pisze.

Koniec polemiki :lol:

EDIT: Dopatrzyłem się literówki z mojej strony

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Benzynke mam 50 w REAKTORZE 214rozpiętości ale chce model do tak zwanego codziennego latania . Po prostu chce poćwiczyć zdecydowanie nisko ziemi a wiadomo jak to się często kończy więc myśle że ,,DESKA " będzie tańsza i idealna do treningu . Postaram się o zdjęcia bo prace ruszyły już ostro :jupi:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.