piotr6 Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Witam...Czy ma ktoś może plany do 3D na silnik 30cm. a jak nie to może ktoś podał by mi strone gdzie można by coś znaleść . Chce zrobić sobie taki w miare prosty do nauki i treningu może taką DESKE z kadłuba i proste prostokątne skrzydła o jednakowym profilu to by znacznie ułatwiło prace.Ile taki model maksymalnie powinien ważyć ( z pełnym wyposażeniem) i jaka rozpiętość :? Mam dużomateriału i z chęcią go wykożystam Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.z.i.q Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Czy ma ktoś może plany do 3D na silnik 30cm może taką DESKE z kadłuba i proste prostokątne skrzydłasinlik spalinowy 30 cm3 i deska? nie wyobrażam sobie tego. Planów a możesz poszukać na http://www.profili2.com/eng/default.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek872 Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 sinlik spalinowy 30 cm3 i deska? nie wyobrażam sobie tego To sobie wyobraz, że takie modele latają mało tego są seryjnie produkowane.Cały projekt został przedsawiony w jednym z numerów modelarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 na tej podanej stronie : http://www.profili2.com/eng/default.htm znajdź sobie Su-Do-Khoi 180 to jest dość prosty model i pod taki własnie silnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiekk Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Witam szanownych kolegów forum.modelarji.com Pod tym adresem znajduje się opis modelu częściowo pasującego do twoich wytycznych ("deska", pod 3d) Zastosowany jest w nim jednak troszkę mocniejszy silnik bo 50 ccm. Zerknij chyba o to chodziło. Pozdrawiam Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr6 Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 Wielkie dzięki napewno będzie mi to pomocne . Jak tylko zaczne prace chętnie podziele się relacją z warsztatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiekk Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 No to pozostaje mi tylko życzyć udanej budowy Powodzenia!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawelb771 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 A to ma być twój pierwszy model? Chce zrobić sobie taki w miare prosty do nauki i treningu . Bo jeżeli tak to proponuję jakiegoś trenerka oczywiście z dużo mniejszym silnikiem Poza tym nie napisałeś czy silnik żarowy czy spalinowy bo to jest jednak trochę różnica. EDIT: Witam...kupiłem motor Super Tigre-32cm. i mam ochote przerobić go na benzyne.No to już wiem na jaki silnik tylko z innego tematu. Kolego daj 'se' spokój, trzeba było od razu kupić benzynkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz P. Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Poza tym nie napisałeś czy silnik żarowy czy spalinowy bo to jest jednak trochę różnica. Różnica jest na pewno jeżeli chodzi o żarowy i benzynowy, bo spalinowe są obydwa ;D Bez obrazy ale nie mogłem się powstrzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alyan Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Artykuł oraz plan , a raczej szkic na A4, czegoś co potrzebujesz został zamieszczony w "Przeglądzie Modelarskim" 09/2006. Jest tam opis konstrukcji. Model nazywa się Akro-Trener 3D Yak-54 rozp. 2000mm . Kadłub to po prostu przekładkowa deska balsa-styrodur-balsa i ew. sklejka. Jeżeli jesteś jeszcze zainteresowany pisz na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawelb771 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Różnica jest na pewno jeżeli chodzi o żarowy i benzynowy, bo spalinowe są obydwa ;DTylko tam na początku bez obrazy było napisaneWitam...Czy ma ktoś może plany do 3D na silnik 30cm.Może chodzi o 30 cm długości bo nic tam o spalinie nie pisze.Koniec polemiki EDIT: Dopatrzyłem się literówki z mojej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr6 Posted January 15, 2010 Author Share Posted January 15, 2010 Benzynke mam 50 w REAKTORZE 214rozpiętości ale chce model do tak zwanego codziennego latania . Po prostu chce poćwiczyć zdecydowanie nisko ziemi a wiadomo jak to się często kończy więc myśle że ,,DESKA " będzie tańsza i idealna do treningu . Postaram się o zdjęcia bo prace ruszyły już ostro :jupi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.