miras Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 witajcie! zamierzam kupić Gilesa 1800mm 5,2kg. Może ktoś z Was wie jakie jest jego zachowanie w górze{stabilny,dobrze"idzie",ma skłonność do przepadania?}A jesli nie Giles to co...?Extra...?Nie mam doświadczenia w akrobatach{dotychczas były szybowce i mustang165cm}I jeszcze jedno:jaki silnik-żarowy czy benzyna-tak aby był wystarczający zapas mocy.Generalnie co złożyć za ok.3500-4000zł? A co powiecie na SU26M 1800mm 4,5 kg. z silnikiem DLE55 lub MVVS40IFS?? Pozdro i dzięki za ewentualną odpowiedź! :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Miras - To chyba od Mirek http://www.ef3m.pl/376,-b-zestaw-combo-dowolny-dostepny-model-gw-axar-28cc-silnik-benzynowy-dle30-b-.html JA bym wybrał takie combo wraz z SU-26 jeżeli chodzi ci o typową akrobację Właściciel sklepu udzieli ci stosownych rad oraz zapewne odpowiedniego rabatu o ile zakupisz u niego także i serwa, śmigło itd. Jeżeli jednak celujesz bardziej pod 3D to ja bym proponował ten sam zestaw wraz z Yakiem 55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz P. Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Osobiście to wybrałbym SU-26 bo wiele było opinii i spostrzeżeń na temat tego typu modeli, a jeżeli chodzi o Gilesa to powiem Ci tyle że przy mnie brat latał tym modelem z silnikiem żarowym O.S. 160.FX i mocy było pod dostatkiem, jednak jako ekwiwalent benzynowy to 40ccm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miras Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 Dzięki bardzo.Chyba zdecyduję się na SU może nawet w zestawie lecz nie bardzo wiem jaką opinie mają te konkretne silniki:DLE55 i MVVS40IFS.SŁyszałem,że DLE to trochę lepsze "chińczyki" a ten MVVS ma jakieś problemy.Czy to prawda?Może ktoś miał z nimi do czynienia?Bo moc i pojemność bardzo by mi odpowiadały[?] Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Za duze te silniki do 1,8m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.