Skocz do zawartości

Nauka na Błędach

satoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Depronu w Dębicy nie zabrakło? Modele sprawiają wrazenie jakby napędem była skrecona (ledwo) guma? Czemu nie zastosujecie jakiegoś wydajniejszego silnika, no i SC chyba troche do przodu... A może chodziło wam tylko o dobry ubaw? :mrgreen:

Opublikowano

SC znacznie do przodu

a silnik hmmm- albo masz źle dobrane śmigło albo pakiet niewydolny. Jak przypuszczam zastosowany tam jest typowy dzwonek, to powinien ten model iść ze sporą prędkością, a na filmach ledwo uzyskiwał prędkość przeciągnięcia po wyrzucie.

o katach zaklinowania płata nie wspominam, bo pewnie nie wiesz co to jest, a model wykonany zgodnie z planami :]

Opublikowano

A mnie sie podobalo 8)

Pierwszy raz zobaczylem, ze przy prawie zerowym wietrze model na pelnym gazie leci do tylu :lol:

Jakby z tym materialem popracowac - to mozna by niezly filmik nakrecic :wink:

Opublikowano

To co pisze motyl, a dodatkowo wypuszczający samolociki pogarszał sytuację. Z taką siłą to może dziewoję po :ass: klepać, a nie ciskać model trenerka do lotu :P .

Opublikowano

Sam początek lotów był taki , że traciłem zasięg po 10m ... niestety przez caly czas loty odbywaly sie na pakietach 2S , od niedawna mam 4S i mocy nie brakuje . Chyba macie racje z SC. Marcin pewnie Cie zaskocze ale doskonale wiem co to kąt zaklinowania płata. ^^

Opublikowano

po pierwsze 4s do tego silnika to chyba przesada :D

Marcin pewnie Cie zaskocze ale doskonale wiem co to kąt zaklinowania płata. ^^

Chyba macie racje z SC

Michał znać teorie kąta zaklinowania, a umiec z tej wiedzy korzystać to chyba nie jest twoją domeną :]

nie to żeby się wyśmiewać, ale jak byś nie wiedział to SC i kąt zaklinowania są mocno ze sobą powiązane.

Opublikowano

Sam początek lotów był taki , że traciłem zasięg po 10m ...

Dlaczego? Teraz latasz na tym samym zestawie?

Grunt, że teraz już lata. Nie krytykujmy za dużo, bo nikt nie będzie umieszczał relacji z ganiania kretów :D .

Opublikowano

O Dżizas... dawno się tak nie uśmiałem :lol::D Najlepszy "oblot" to w 1.43sek hahah spadłem z krzesełka xD :mrgreen:

Opublikowano

A mi się wydaje, że tu nie chodzi o SC, kąty zaklinowania pakiety itd tylko trzeba przeszkolić kolegę, żak wyrzucać model.

Z taką siłą to może dziewoję po :ass: klepać, a nie ciskać model trenerka do lotu :P .

hehehehehe święta racja :P Model jak już wystartuje to leciiii..... :devil: ale jak widać na filmie: silnik na max, wysokość na max do góry, to jak tu uniknąć przeciągnięcia, chyba że próbowałeś trenerka na śmigle zawiesić :P

A co do BHP.... może ktoś z rodziny jest szklarzem i trzeba mu dać zarobić :)

Opublikowano

Wyrzuty były ok. Taki depronolot z mocnym silnikiem, to w ogóle wyrzucać nie trzeba. Ja swojego puszczałem "z biodra" pod kątem 45 stopni w górę, sam z ręki wyskakiwał.

Pozdrawiam i udnych lotów.

baxter

P.S.

Najbardziej podobała mi się w tym filmie radość i determinacja. No i uważam ze ktoś kto nie wstydzi się pokazać swojego niepowodzenia "ma nabiał" tam gdzie trzeba.

Opublikowano

Ja swojego puszczałem "z biodra" pod kątem 45 stopni w górę, sam z ręki wyskakiwał.

Ja swój tak samo rzucałem, ale jeszcze nadawałem mu ruch obrotowy (jak bumerangowi) żebym jak, przypadkiem by nie poleciał, mógł go złapać :P

Ale rzeczywiście za wytrwałość to trzeba kolegę pochwalić :)

Opublikowano

A mnie się wydaje że to ściema na maska :wink: i te kraksy były inscenizowane dla ludu ;).

Opublikowano

- zero [0] BHP

- zły dobór lotniska

- prawie zero wiedzy nt. ustawiania modeli

- niedbałe wykonanie

- źle dobrane modele

+ determinacja

Suma - troche wiecej czytania, troche mniej praktyki i bedzie dobrze :wink:

Opublikowano

W sumie tez mi sie wydaje ze to sciema . Przy wielkosci tych modeli i zastosowanym napedzie to nawet deska kiblowa by poleciała . A co do dbałosci o wykonanie to wyciety na pałe model decholota z epp ( czas ciecia i montazu 1h 40 min ) którego na szybko było potrzeba ulotniłem bez problemu . chyba ze koles miał 5m zasiegu , innej opcji nie widze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.