Łukasz K. Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Tylko jak załatwie aparat,film odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam. Jeśli można, dołączę się do relacji o tym modelu "34"mam taki silnik Emax 2805 .Czy ten silnik spełni wymogi do tego modelu. Pozdrawiam Adrian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Troche duże KV, ale będzie latał Zrobisz relacje z budowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Ja swój model wykonałem ze styroduru różowego ciętego za pomocom drutu oporowego.Czy waszym zdaniem 3mm styrodur wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Za pomocom na pewno , 3mm trochę za cienki ,5-6 mm jest wtedy ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 3mm powinien starczyć, wystarczy wstawić parę zastrzałów pomiędzy płatami i będzie ok. 6mm uczyni z tego modelu cegłę i po 1 krecie nie będziesz miał co zbierać. Pamiętaj, że lżejszy model trudniej uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Wczoraj o 19(ciemno już było)przy okazji spaceru z psem wziołem sobie mk.Zatoczyłem 2 kółka koło boiska a tu nagle może przyspieszyć?(cały czas na połowie gazu latałem) no i gaz do dechy a model idzie do góry,więc znów drąg na połowe gazu-co zauważyłem: Gdy dodaje gazu mk zrywa się do góry(zdaje mi się że dlatego tak jest gdyż mam tylnie wyważenie).Może macie jakiś inny pomysł. Jeszcze dopowiem że wczorajsze latanie zakończyło się kretem z 20 metrów efekty: -Musiałem skrócić dziób o ~1,5cm -Pęknięta wręga silnika(Ja na wrędze mam sklejke 1mm-więc nic dziwnego) A tak po za tym to mcia cała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Gdy dodaje gazu mk zrywa się do góry Zrób skłon silnika w dół, to będziesz miał neutralny model na dodawanie gazu. :wink: Fotki daj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 skłonu w dól nie daje się w modelach 3d jak ten. ma być neutralny w locie plecowym i normalnym. przesuń sc do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Wstawiam zdjęcia mojej emki.Model w obecnym czasie jest w takim stanie. Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Jeszcze dopowiem że wczorajsze latanie zakończyło się kretem z 20 metrów efekty: To są właśnie efekty budowy modelu "na cegłę". Przy masie ok. 250g Mk-a nie ma ochoty lądować i świetnie szybuje, a w dodatku jest bardzo zwinna i łatwo ją wyprowadzić z niekomfortowej sytuacji. Odchudź ją trochę. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Madrian,w planach zmiana silnika i akuma,ale to tylko plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ale to tylko plany ...które należy jak najszybciej zrealizować powodzenia ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 KRAKSA!!!!!!!!!!!!! Dziś bo odbudowie mki i podłączeniu do mojej futaby t6ex(dotychczas futaby używałem tylko do ślizgów),doszło do kraksy.Na szczęscie nic poważnego się nie stało: -Złamał się dolny płat. Fotki już dawno miałem zamiar je dać ale nie w takich okolicznościach,no cóż.... Pozdrawim Łukasz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Łukasz - gorszych zdjęć nie miałeś?? - tłumaczenie że - komórka, pies zjadł lepszą komórkę a kot pożyczył aparat cyfrowy - Nas nie zadowoli :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 KRAKSA!!!!!!!!!!!!! Dziś bo odbudowie mki i podłączeniu do mojej futaby t6ex(dotychczas futaby używałem tylko do ślizgów),doszło do kraksy.Na szczęscie nic poważnego się nie stało: -Złamał się dolny płat. Pozdrawim Łukasz ;] Wiesz... Zwykle aparaturę zmienia się przed lotem, a nie podczas. :devil: Tak to napisałeś, jakbyś w locie przełączał i model spadł. Po zmianie wyposażenia, warto, a nawet trzeba sprawdzić zasięg i działanie sterowania, i to na ziemi. Lepiej powiedz co się stało. :wink: Moja MK-a zawadziła kiedyś o gałąź drzewa, i ze złamanym skrzydłem wróciła do mnie ponad 200m, co prawda ciężko jej ten lot szedł, ale doleciała. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Ja po "wylądowaniu" złamałem ten płat.Dolny płat był już nadłamany.a teraz lekko zachaczyłem i :ass: Możę to i lepiej że się tak stało,będe miał podstawy żęby zrobić nowy śliczny płat,ale to później bo narazie wydrukowałem plany do extry,którą będe składał na konkurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam! Lekko odświeżę W poczekalni do frezowania czekają 2 nowe modele, więc z nudów wykonałem z bratem kolejne MK34. Jakoś lubię tym latać Nowy modelik kadłub ma zrobiony z podkładów pod panele, a skrzydła z depronu z ABC. Miały być kółka, ale śpieszyłem się na sale na oblot. Tym razem na lotkach zastosowałem 2 serwa po ok 4g, trochę za słabe, ale za to pełna regulacja. wyposażenie: silnik: Turnigy 2204 regler: Turnigy 10A serwa: Power HD 1370Ax2 - lotki, htx500, TP50 pakiety: ENERGY POWER 2s 450mAh odbiornik: Assan X8R6M (4,5g) całość waży 170g liczyłem na mniej.. Chyba najlepszy z moich MK, ale poprawić muszę mocowanie SW. Czy w MK to norma jak się skręca kierunkiem to traci się wysokość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Wagę masz niezłą jak na kadłub z ciemnego depronu. Skrzydła tylko na niewzmocnione i zbyt wiotkie wyglądają. Co do utraty wysokości przy skręcaniu to wynika pewnie z tego że model zwalnia. Jeśli leci poziomo a kierunek wychylasz niewiele to opadać raczej nie powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 przy poprawnie wklejonych wzmocnieniach skrzydła mają sporą sztywność, ale dla pewności możesz wkleić podłuznie pręt węglowy 1-2mm w dolne skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.