mirolek Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Obsługa naziemna pierwsza klasa ! Nie próbowałeś jeszcze ciasta z wiśniami Ani ani smakołyków Gosi ...... mniam, mniam. :lol2: co mieli na głowach zawodnicy Eskadry Kraków. Obowiązek kasków został wprowadzony po zawodach w Warcie Bolesławickiej a te kupiliśmy na allegro - podeślę Ci link na priv-a Jeżeli wybierzesz się na zawody to będziesz musiał się wyposażyć w taki lub inny hełm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightHawk Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 z przyjemnością i ja dołączył bym do eskadry ;] postaram się pojawić na najbliższych treningach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Jeśli pogoda będzie sprzyjać, to następny trening to sobota od godziny 9.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Już wiem czemu Eskadra Kraków ma takie wyniki Obsługa naziemna pierwsza klasa ! I jak widać co raz więcej chętnych - jak widać reklama nie tylko dźwignią handlu :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zapraszamy w każdą sobotę o godz. 9.00 W minioną, bez umawiania się i wpisów na forum było nas 5-ciu i udało sie rozegrać kilka pojedynków. Na szczególną uwagę zasługuje pierwsze cięcie Sebastiana który niedawno do nas dołączył - gratuluję. Sobota rano to juz stała pora treningów Eskadry Kraków - im nas więcej tym weselej ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam Ja również chętnie dołączyłbym do eskadry, oczywiście najpierw muszę nabrać wprawy i doświadczenia. W sobotę przeprowadzę oblot mojego kombata. ;P Jak już się nauczę to chętnie w sobotki będę przychodził na Czyżyny. Może dodam filmik z lotu jaki się odbędzie w najbliższy weekend. Modelarstwo poznaje dopiero niecały rok, więc sukcesy do tych czas nie były obfite. Tylko zmielony depron czy epp :? Spróbuję zrobić postępy i może niedługo też dotrę do eskadry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 A więc dodaje fotę mojego fightera ;P Zakupiłem to P40 u pana Marka w sklepie www.napolskimniebie.pl Może nie jest cudnie wykonany, ale dałem z siebie wszystko. Jest już po oblocie ale nie miałem możliwości zrobienie a filmu czy zdjęć. Mogę tylko powiedzieć, że jest strasznie agresywny i czuły w locie. Nie długo wyjeżdżam do Nowego Sącza gdzie odbędę kilka walk. Wtedy już na pewno będzie filmik. Problem mam tylko z kabinką. Próbowałem już z PET-u, lecz plastik się marszczył i giął. Może ma ktoś jakiś inny sposób. P40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Jeśli chcesz zrobić kabinkę z butelki PET to musisz przygotować wcześniej kopyto czyli wzór na którym obkurczysz butelkę za pomocą np opalarki. Można go przygotować z drewna lub gipsu - musi być z materiału który nie ulegnie temperaturze zbyt szybko Wiele osób robi je z balsy ze względu na łatwość obróbki. Wtedy nic sie nie pomarszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Dzięki, próbowałem zrobić ją z gliny. Zużyłem już troche butelek, ale będe próbował do skutku. Jak zrobię to wrzuce fotkę gotowego P40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Poniżej parę zdjęć z latania na wysypisku w Baryczy KLIK Było zacnie. Kolejny Mustang zajął miejsce na niebie, przechodząc chrzest w cięciu a następnie leczeniu ran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K(ae)M Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 kiedy następnym razem ktoś będzie latał w Baryczy? Macie jakieś stałe terminy, albo już jakieś ustalone kolejne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Serdecznie zapraszamy na nową stronę Eskadry Kraków . Nowe modele, relacje z zadów, zdjęcia i wiele więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 No no, stronka elegancka. A co do barycza, to gdzie dokładnie znajduje się to miejsce do latania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Kojarzysz wysypisko na Baryczy? Latamy na terenie byłego (zasypanego) wysypiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Aha, no tylko to jest już trochę dalej niż czyżyny. Ja mieszkam na południowych przedmieściach krakowa, więc tam mam jakieś 40 minut drogi w jedną stronę. Więc raczej mnie tam często nie będzie. Natomiast widzę, że właśnie barycz stał się częstym miejscem treningów Eskady. Czy to już jest jakieś nowe ustalone miejsce do treningów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 a mieszkam na południowych przedmieściach krakowa, więc tam mam jakieś 40 minut drogi w jedną stronęW takim razie chyba na północnych Ja mieszkam na południu (Piaski) i mam z domu jakieś 5 min Jeździmy na barycz bo: Można latać prawie z bagażnika samochodu Rafał testuje Funjeta z FPV więc potrzebuje dużo przestrzeni i mało zabudowań Większości z nas jest tam bliżej, no może oprócz Rafała ale on...patrz linijkę wyżej Odbywają się tam treningi w tygodniu ale w weekendy jesteśmy wierni Czyżynom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 W takim razie chyba na północnych Tak faktycznie pomyliło mi się, bo mieszkam na południu Polski i jakoś tak wyszło... ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K(ae)M Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Dajcie znać, proszę czy dziś lub jutro i dokładnie o której można Was na Baryczy spotkać. Szykuję do oblatania spitfire'a i chciałbym jeszcze się poprzyglądać przed pierwszym lotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Gdzie dokładnie jest to miejsce na Baryczy, jakaś mapka? Może udało by się tatę wyciągnąć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K(ae)M Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 wg mnie to tutaj: mapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi