darek.3333 Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Tyle , że to nie model...... podobnych "modeli" z aluminium są pełne hangary. :wink: Dzień dobry. Chciałem się dowiedzieć o postępy przy budowie modelu oraz czy zastałem Jolkę... Dziękuję, dobranoc. PS - Mam żonę Jolkę - coś przekazać? :lol2:
darek.3333 Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Nie wczytywałem się szczegółowo tylko w zakładce - media/photos obejrzałem zdjęcia. No i tam jakoś nie widzę modelu tylko samolot normalnych rozmiarów.
Kuba Kłosowski Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 darek.3333, W zakładce media, obok zdjęć samolotu pełnowymiarowego są takie podpunkty DHC-2 Beaver - The original aircraft Designing the Model Construction Thorough testing 09/2007 Painting 02/2008 BVM Ragow 2008 Euroflugtag Rheidt 08/2008 Joe Nall 05/2008 Airport Tempelhof 08/2008 Air Magdeburg 09/2008 Beaver US Army 2009 Floats Montage 2008 Floats Test 2009 Beaver Crash 18.7.2009 Serial No. 02 - 06 Należy kliknąć w jeden z nich, prócz pierwszego, otworzy się galeria zdjęć modelu
darek.3333 Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Dzięki :wink: PS - Model rewelacja.... szkoda , że takie też się rozbijają. Chyba odbudowa jest mniej opłacalna niż budowa nowego.
hubert_tata Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Roczek przeleciał, jak z bata strzelił 8) Zacytuję może.... Dzień dobry. Chciałem się dowiedzieć o postępy przy budowie modelu oraz czy zastałem Jolkę... Dziękuję, dobranoc.
darek.3333 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Roczek przeleciał, jak z bata strzelił 8) Zacytuję może.... Dzień dobry. Chciałem się dowiedzieć o postępy przy budowie modelu oraz czy zastałem Jolkę... Dziękuję, dobranoc. Jolka poszła na zakupy a kolega tu pewnie nie zagląda bo zajęty jest .. cessną. :wink: Kolega Seyv - Ostatnia wizyta: Nie 26 Wrz, 10 09:36 (Minut: 0) Wizyt: 73 Łączny czas wizyt Godzin: 18,7
darek.3333 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 ...wypłoszyliście człowieka, łobuzy... Się poprawimy :wink:
Konrad Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jak to sie tak mozna smiać z kolegi,może jak wielu speszył sie po przeczytaniu mało pochlebnych komentarzy,skończył budowę a gdzies w ustronnym zakątku kraju pływaja lotniskowce RC na których lądują aluminiowe modele :twisted:
eptita Opublikowano 3 Czerwca 2011 Opublikowano 3 Czerwca 2011 A ja poczekam i będę cierpliwy, tylko niech kolega odezwie się w ramach gestu, że jeszcze się coś się tli z tym projektem. Troszkę większy alu
hubert_tata Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 A ja poczekam i będę cierpliwy, tylko niech kolega odezwie się w ramach gestuNo właśnie; co tam słychać w tej sprawie ?
Wladek Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Hubert, jestes bardzo doswiadczonym modelarzem,wiesz doskonale od samego poczatku ze projekt kolegi Seyv nie ma sensu,fantazja,brak doswiadczenia byly wiadome w pierwszym poscie.Nie winie za to kolegi Sevy za to ze,troche za wysoko zaczyna modelarstwo.To jego problem. Miedzy innymi z tego powodu nie zabieralem glosu wczesniej. Nie mniej takie modele byly,i sa budowane. Przykladem jest Cessna 172 ,zdjecie chyba na stronie4 w wykonaniu mojego kolegi Zdzicha S.B. Ja sam popelnilem w latach 90 model RC wykonany calkowicie z aluminiun z zadawalajacym rezultatem. O ile ten temat naprawde Ciebie interesuje sluze pomoca. Wladek
hubert_tata Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 O ile ten temat naprawde Ciebie interesuje sluze pomoca.Dziękuję, ale zupełnie nie czuję potrzeby budowy modelu z aluminium.Natomiast temu koledze w odpowiednim momencie przydałaby się pomoc. Autor tematu od dawna nie loguje się na forum i nie dowiemy się chyba jak daleko zaszedł z tym pomysłem. Ale jak na początek, to próg trudności postawił sobie bardzo wysoko. PS Wcale nie czuję się winny, że kolega Seyv obraził się i nie pokazał co mu wyszło.
utopia Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Cóż były modele z aluminium i to wcale nie było takie coś "wow" . Sporo modeli na uwięzi było budowane z aluminium ( jego stopów) Ale to był wyczyn. Ja bym chciał zobaczyć jeden - tylko jeden skończony szumny projekt . Projekt skazany z założenia na porażkę z powodu zastosowania złych materiałów itd... Ale to ma być projekt modelarza początkującego który twierdzi że da sobie radę a nie starego wygi który zbudował więcej modeli niż człowiek ma włosów na głowie . I nie ma w tym gnębienia młodych ani jakiejś "nagonki" zwyczajnie nie da się zbudować modelu z - jak to napisał jakiś młody gniewny " gównolitu z marketu " czekam już jakiś czas na kogoś kto spowoduje że opadnie mi szczęka i będę musiał napisać - przepraszam nie doceniłem ! myślę że nie tylko ja chciałbym zobaczyć taki talent
Wladek Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Zostawmy ten temat w spokoju . Umarl smiercia naturalna . Pozdrawiam Wladek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.