Marcus Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Dzień normalny jak każdy inny, tyle że w klasach nie ma ławek z powodu próbnych testów gimnazjalnych. Pierwsza lekcja - geografia. Czyli potworne nudy. Jako że nie ma ławek, czyli luźna lekcja. Uff, żeby przetrwac do 2 lekcji. Spac nie można. :roll: Więc chodzimy po klasie jak ci idioci i szukamy czegoś ciekawego. Podchodzę do mapy świata- czasem można znaleźc jakieś nieznane, śmieszne nazwy :lol2: . Ostatnio mieliśmy o archipelagach i pewnie dlatego wzrok mój przeniósł się od razu na ocean. I nagle na Oceanie Spokojnym napis "Marcus". Myślę sobie: "Kurde, żarty pewnie jakieś, ktoś napisał moją ksywkę na mapie." Ale przyglądam się- napis drukowany. :shock: Wróciłem do domu i dopiero teraz sobie o tym przypomniałem. No to wklepuję w google "marcus island" . No i jednak to prawda. Istnieje wyspa o takiej nazwie. Tak właściewie to nazywa się ona "Minami Tori-shima" ;D Ciekawy zbieg okoliczności, że to właśnie ja ją zobaczyłem wśród kolegów. :devil: A teraz żeby nie było że sobie wymyślam historie wyssane z palca. 8) 8) Wysepka leży sobie o tutaj : 24°18'N 153°58'E Lotnisko jest... mogę tam mieszkac chocby od zaraz! :rotfl: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Lotnisko niby jest, ale większe fale to się chyba górą przelewają 1.2 kilometra kwadratowego. Wow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Mnie by chata 1200m2 nie przeszkadzała a że ścian nie trzeba ... Przydał by się tylko jakiś daszek i lodóweczka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 wygląda jak by było zrobione na fotoshop-ie xD ale fajna wysepka (ciekawy kształt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Mnie by chata 1200m2 nie przeszkadzała a że ścian nie trzeba ... Przydał by się tylko jakiś daszek i lodóweczka :wink: Wracaj do szkoły... 1,2km2 to trochę więcej niż 1200m2... Niby nic, te kilka zer... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No tak :? To bedzie jakies 300x400m Późno już dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Wracaj do szkoły... 1,2km2 to trochę więcej niż 1200m2... No tak To bedzie jakies 300x400mNo, późno dziś.Po mojemu to będzie raczej 1000x1200m, ale ze mnie żaden geodeta, mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Późno rzeczywiście się robi, sorry ale mialem dzisiaj trudny dzień Podałbyś jak człowiek od razu w m2 i by nie było problemu Tak to już jest jak sie człowiek przyzwyczai że 800m2 = 40x20m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Przepraszam, Paweł, z Wikipedii przepisywałem i nie pomyślałem. Ale obiecuję poprawę http://en.wikipedia.org/wiki/Minami_Torishima To jest fajne: Often Coast Guardsmen would judge landings by raising placards with large numbers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Taniec z gwiazdami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 podobno jakas wyspa Kuba jest :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 I podobno cygara robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A o "last minute" słyszeliście ? ponoć piękna wyspa :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 .... Oceanie Spokojnym napis "Marcus".. Boś nie latał CFS-2 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruchu124 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A o "last minute" słyszeliście ? ponoć piękna wyspa :mrgreen: a byłem byłem i bardzo polecam :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Boś nie latał CFS-2 A no nie latałem. Wolę IŁ'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipek84 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ja co najwyżej mogę się pochwalić Filipinami 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 A no nie latałem. Wolę IŁ'a. No to skąd wiesz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 No to skąd wiesz??? Eeee.... ale o czym? Bo chyba coś się zamotałem. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 o tym że na oceanie jest napis "marcus" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.