KRUUP Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jakiś czas temu, postanowiłem zająć sie trochę laminatami. Szybko zauważyłem ze bez pompy próżniowej ani rusz w tej materii (pęcherzyki powietrza zły docisk do formy czy kopyta, szczególnie przy skomplikowanych kształtach). Potrzeba matką wynalazku, zrobiłem na szybko wyłącznik podciśnieniowy z tego co miałem w domu. Oczywiście podłączony do kompresora lodówkowego. Właściwie to zrobiłem combosa, teraz mam dwa w jednym kompresor do malowania i vacum. Może komuś sie przyda takie rozwiązanie. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3272 A tu juz trochę ulepszona wersja, do której potrzeba juz więcej specjalistycznych narzędzi (tokarka i spawarka) Ta wersja tez będzie jeszcze przerobiona,(narazie mi sie nie chce ) będzie inny wyłącznik elektryczny, (mniejszy) zastosowany przekaźnik (żeby nie przeciążać tego wyłącznika). Nie będzie sprężyny tylko grubsza guma użyta na membranę. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3405 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Wreszcie zdjęcie propagandowe bez chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Żona moja nazywa to ustrojstwo termohydrogumonapawarkazturbobumbulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ...czyżbyś był w posiadaniu małżonki zza zachodniej granicy? Oni tam mają takie tasiemcowe zbitki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Żona moja nazywa to ustrojstwo termohydrogumonapawarkazturbobumbulatorem doskonala nazwa i rozwiaznie pomysl o wersji : termohydrogumonapawarkazturbobumbulatoremturboexel :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.