mirolek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ja po powrocie z wakacji wybieram się w niedzielę na Czyżyny - możemy sprawdzić Twojego Fun Cub-a na moim odbiorniku ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ja po powrocie z wakacji wybieram się w niedzielę na Czyżyny ... Cocke Festival Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Znalazłem fajne miejsce do startów/lądowań tuż obok pasa w Czyżynach. Trzeba wjechać z al. Jana Pawła II w park technologiczny (na światłach), jedziemy do końca, potem w lewo i po 30 metrach widać 'łąkę' z wykoszoną trawką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mig Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tylko czekać gdy pojawią się tam namioty przybyłych na festiwal... ;-/ Mam pytanie - czy znają panowie jeszcze jakieś miejsce w Krakowie gdzie można polatać ze startami z ziemi, a dokładniej z jakiejś utwardzonej drogi (nie z trawy)? Byłem wczoraj po raz pierwszy na tzw. "śmietniku", ale tam sama trawa, krzaki, chwasty - bardzo przyjemnie, ale nie do startów z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Byłem wczoraj po raz pierwszy na tzw. "śmietniku", ale tam sama trawa, krzaki, chwasty - bardzo przyjemnie, ale nie do startów z ziemi. Kiedyś może ze dwa lata temu na "Śmietniku" był ładnie wykoszony "krzyż" do startów i lądowań ale chyba nie było chętnych do utrzymywania takiego "rarytasu". POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mig Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Kiedyś może ze dwa lata temu na "Śmietniku" był ładnie wykoszony "krzyż" do startów i lądowań ale chyba nie było chętnych do utrzymywania takiego "rarytasu". POZDR.> A tak z ciekawości - do kogo należy ten teren a przynajmniej górka, z której modelarze startują? I jakie są możliwości ingerencji w ten teren w postaci np. koszenia trawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 http://www.pikniklotniczy.krakow.pl/ - Malopolski Piknik Lotniczy. Zaczynamy odliczanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 obecność obowiązkowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 potem w lewo i po 30 metrach widać 'łąkę' z wykoszoną trawką. To łączka z której Eskadra korzystała alternatywnie już nie raz :-) W tym miejscu było juz wiele treningów ESA w czasie gdy pas był zajęty. To miejsce tylko do startu z reki lub z kawałka gruntowej drogi dla mniejszych modeli...... nazywamy to "miejscem przy transformatorze" Tam raczej namiotów nie należy się spodziewać bo to daleko od sceny. do kogo należy ten teren a przynajmniej górkaLatałem tam wielokrotnie i jeszcze mnie nikt nie przegonił. Czyj teren, nie mam zielonego pojęcia a inicjatywie wykoszenia trawy można tylko przyklasnąć. Ktokolwiek jest właścicielem górki nigdy się trawą i jej wysokością nie przejmuje.Tere do latanie świetny zwłaszcza dla szybowców (często tam zawiewa) ale i kombaty ESA czują sie tam doskonale ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mig Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 To miejsce tylko do startu z reki lub z kawałka gruntowej drogi dla mniejszych modeli...... Ostatnio udało mi się z tej drogi ulotnić nawet Twinsa (dość ocieżałego, 1,5kg) ale wymagał pełnego gazu i przytrzymania za ogon, żeby ruszył od razu "z kopyta" Tak czy inaczej - lepszy ten kawałek łąki niż nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Rybitwy są jeszcze sensowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Rybitwy są jeszcze sensowne. gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jakiś zastój w temacie .... a wczoraj po południu zrobiło sie przyjemnie i bezwietrznie z czego skorzystało paru modelarzy na "śmietniku" Ten po lewej latał doskonale a ten po prawej z nerwów, że jest cięższy i mniej zwrotny wylądował w krzakach Najbliższy weekend jeśli chodzi o pogodę zapowiada się znacznie ciekawiej a Czyżyny po festiwalu powoli zaczynają znów wracać do stanu "używalności" .... mały trening Eskadry przed bitwą o Podbeskidzie jest konieczny ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Gdzie dokładnie latacie? i o której godzinie? Chciałbym się spotkać w sobotę lub w niedzielę z kimś kto lata w ESA. Po prostu chcę się "wkręcić w tą zabawę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jutro o 9 na lotnisku Rakowice-Czyżyny. Pas od strony ul.Spadochroniarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 gdzie ? https://maps.google.pl/maps?q=50.031301,20.038501&hl=pl&num=1&t=h&z=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ale by mi było blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 https://maps.google....&num=1&t=h&z=16 obok mojej pracy zawsze to jakaś alternatywa na przerwę obiadową p.s. dzisiaj kole godziny 15 na czyżynach chyba zbierze się grupka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 No i grupka się zebrała Poniżej film z oblotu P-51 Mustang "Miss America" Wojtka. http://www.youtube.com/watch?v=DPxSQeAKyBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 i trochu zdjęć: 1 2 3 4 5 6 7 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi