sebamor Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Aha, takie spontaniczne treningi są najfajniejsze . No ale w sobotę szykuje się fajne spotkanie. Nowa aparatura tzn Turnigy 9x już przyszła tak więc tylko czekam na weekend.
NightHawk Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 oj tez chyba przejdę na 2.4 i nowe mozliwosci...
sebamor Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Pierwsze wrażenie bardzo fajne. Aparatura błysk. Mi głównie w starej aparaturze HK 2.4 Ghz przeszkadzało: -Programowanie przez komputer -Brak pamięci na modele -Brak zmiany ustawień na lotnisku (chyba ,że wezmę laptopa, a to raczej mało wygodne) Byłem zdany praktycznie na jeden model i to na dodatek bez możliwości zmiany ustawień.
sebamor Opublikowano 16 Czerwca 2011 Opublikowano 16 Czerwca 2011 No to jak, sobota standardowo trening ESA od 9 ? Ja będę o 9. PS. Jubileuszowa strona .
Ellipsis Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Czy ja mogę ładnie poprosić o używanie jednak słów, które istnieją? Czyli na przykład aparatura bądź nadajnik, a nie "aparatura" (cokolwiek to jest?)
Ładziak Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 No jak to? aparatura to nadajek do sterka samolkiem! ;-) Szczerze mówiąc, to witki mi opadły i chyba zaczynam powoli tolerować skrótowce. Takie czasy... Panowie, macie już 100 stron o lataniu w Krakowie!
sebamor Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Czy ja mogę ładnie poprosić o używanie jednak słów, które istnieją? Czyli na przykład aparatura bądź nadajnik, a nie "aparatura" (cokolwiek to jet?)Przepraszam, tak na szybko pisałem, już poprawione na "aparatura" .
Callab Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2011 Panowie, macie już 100 stron o lataniu w Krakowie! Czyli "Centusie" na słowach nie oszczędzają ;-) Hura :-) No to idziemy latać dalej.
mirolek Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opublikowano 18 Czerwca 2011 jutro tez latamy ? dziś na Czyżynach dużo się działo - sporo zabawek w powietrzu, 6 walk ESA, kilkanaście cięć, kilka rozbitych i naprawionych na lotnisku modeli. Do Eskadry Kraków dołączył kolejny zdolny pilot zaliczając trzy cięcia w treningowej walce - luz i dobra zabawa mimo dusznej pogody. Niestety późnym popołudniem gdy dowiedziałem się o targedii w Płocku, jakoś mnie ścięło .... jutro się nie wybiorę. ms
NightHawk Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opublikowano 18 Czerwca 2011 ja ciągle mam nadzieje że będzie dobrze, poznałem Pana Marka gdy pracowałem w Muzeum Lotnictwa, Fajny gośc i trzymam zań kciuki...
NightHawk Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opublikowano 18 Czerwca 2011 nie będzie... [*] Pan Marek Był tez aktywnym Modelarzem Rc, posiadał piękne modele... ehhh przykro...
Ellipsis Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 "...A jeśli z nas ktoś legnie wśród szaleńczych jazd Czerwieńszy będzie kwadrat - nasz lotniczy znak Znów pełny gaz - bo cóż, że spadła któraś z gwiazd Gdy cała wnet eskadra pomknie na szlak...."
mirolek Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Poranek dziś niezbyt łaskawy dla modelarzy ale udało się jednak poderwac kilka modeli .... Najpierw był test wykonanej do Easy-Cuba kapsuły z której można zrzucac spadochroniarza http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6949 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6950 który za pierwszym razem zaliczył tarde lądowanie z uwagi na nieotwarcie spadochronu a w kolejnym locie niesiony sporym wiatrem wylądował w bliżej nieokreślonym miejscu .... jego racja żywnościowa wystarcza na 48 godzin, więc życzliwego znalazcę odważnego skoczka prosze o zwrot :lol2: Potem majestatycznie poleciał Jodel Wojtka .... http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6951 delta Bartka .... http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6952 oraz mój piper-ek http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6953 Na koniec latało wszystko na raz ale przelotny deszcz pogonił nas do domu już przed 10. ms
sebamor Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 A jak jutro? Będzie ktoś tak wieczorkiem latał na Czyżynach?
mirolek Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Wieczorkiem to zawsze na lotnisku jest wielu chętnych na loty i czasem jest taki tłok, że ciężko się lata. Ja wybiorę się na powtórkę dzisiejszego latania w sobotę rano. ms
sebamor Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Sobota nisetety odpada, bo mam grilla w domu i trochę gości, może ewentualnie w niedzielę. Ja latam sam u sibie codziennie spifire'em. Tylko latanie samemu kombatem ESA jest trochę nudne. Wczoraj np. sprawdzałem jak nisko potrafię przelecieć na full obrotach 8) , skończyło się na awaryjnym lądowaniu w zbożu . Na szczęście nic się nie rozwaliło, bo całą energię pochłonęło wybujałe już zboże.
Callab Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2011 Grill od 9 rano? Czemu nie? :-) Jeszcze jedno zdjęcie mojego Jodel'a. Szkoda, że słońce zdecydowało się wyjść dopiero jak opuściliśmy lotnisko. Byłyby piękne zdjęcia, a tak wyszły szarobure.
Rekomendowane odpowiedzi