utopia Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ale on dostał odpowiedź juz na początku . potrzebował tylko potwierdzenia bo bał się że czegoś może nie kuma a może coś źle myśli... a człowiek im więcej myśli tym więcej ma obaw.. nawet takich bezsensownych bo tak jesteśmy skonstruowani by szukać co będzie jeśli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 też miałem na samym początku problem jak wszystko połączyć i nie wiedziałem czy jest jakiś standard który pozwoli wszystkim elementom 'od tak' pracować ze sobą od razu w każdym razie przeczytałem dobrą uwagę (jak podłączyć serwa/regiel/bec do odbiornika). należy sprawdzić (np. miernikiem), które rzędy pinów są ze sobą połączone. te połączone to zasilanie + i -, pozostały rząd gdzie nie ma przepływu prądu to sygnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ertman_176, yyyy.. a do jakiego pytania ta odpowiedź?? Chodziło mi o to że chłopak pyta o sprawy jakie są dość jasno i bardzo obszernie opisane na forum Filozofia podłączania wtyczki jakiej mnie nauczyli a jest dość logiczna to że w przypadku odbiorników podłączanych z góry czarny [bądź brązowy w zależności od standardu] kabel zawsze idzie na zewnętrzną stronę odbiornika, z tego co się orientuje to w przypadku "płaskich" odbiorników to czarny zawsze idzie w przeciwną stronę od naklejki. Zawsze można spojrzeć na naklejkę albo użyć miernika co w sumie zostało już chyba powiedziane :wink: W teorii to kształt wtyczki zabezpiecza przed odwrotnym podłączeniem ale ja już widziałem podłączone odwrotnie stare wtyki multiplexa czy nawet monitor a więc we wszystko już chyba uwierzę, no może poza odwrotnym podłączeniem na stałe wtyczek t-deans Proponuje też zaopatrzyć regulator i pakiet w standard XT60 jako że o t-deans już ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 więc tak wziąłem miernik i mierzyłem podłączyłem i działa dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 więc tak wziąłem miernik i mierzyłem podłączyłem i działa dzięki za pomoc ! Zuch chłopak będą z Ciebie modelarze. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.