Skocz do zawartości

Cała Elektronika czy to zadziała?

Damianos115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale on dostał odpowiedź juz na początku .

potrzebował tylko potwierdzenia bo bał się że czegoś może nie kuma a może coś źle myśli...

a człowiek im więcej myśli tym więcej ma obaw.. nawet takich bezsensownych

bo tak jesteśmy skonstruowani by szukać co będzie jeśli ...

Opublikowano

też miałem na samym początku problem jak wszystko połączyć :)

i nie wiedziałem czy jest jakiś standard który pozwoli wszystkim elementom 'od tak' pracować ze sobą od razu ;)

w każdym razie przeczytałem dobrą uwagę (jak podłączyć serwa/regiel/bec do odbiornika).

należy sprawdzić (np. miernikiem), które rzędy pinów są ze sobą połączone.

te połączone to zasilanie + i -, pozostały rząd gdzie nie ma przepływu prądu to sygnał.

Opublikowano

ertman_176, yyyy.. a do jakiego pytania ta odpowiedź??

Chodziło mi o to że chłopak pyta o sprawy jakie są dość jasno i bardzo obszernie opisane na forum

Filozofia podłączania wtyczki jakiej mnie nauczyli a jest dość logiczna to że w przypadku odbiorników podłączanych z góry czarny [bądź brązowy w zależności od standardu] kabel zawsze idzie na zewnętrzną stronę odbiornika, z tego co się orientuje to w przypadku "płaskich" odbiorników to czarny zawsze idzie w przeciwną stronę od naklejki. Zawsze można spojrzeć na naklejkę albo użyć miernika co w sumie zostało już chyba powiedziane :wink:

W teorii to kształt wtyczki zabezpiecza przed odwrotnym podłączeniem ale ja już widziałem podłączone odwrotnie stare wtyki multiplexa czy nawet monitor a więc we wszystko już chyba uwierzę, no może poza odwrotnym podłączeniem na stałe wtyczek t-deans :lol:

Proponuje też zaopatrzyć regulator i pakiet w standard XT60 jako że o t-deans już ciężko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.