JarekF Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam. Zbliża się wiosna (mam nadzieję, że tu na Wyspach już w lutym) chciałbym zaprezentować modele, które szykuję do oblotów. W tym temacie zebrałem i prezentuję wszystkie. Dla zainteresowanych mam informację, że oprócz TOTO 0, relacje pozostałych są tutaj na forum. I Eskadra: Nieszczęsne motoszybwce. Dlaczego nieszczęsne ? Bo wyposażenie do nich wraz z ładowarką i innymi drobnymi gadżetami zakupione 19 września 09 dopiero teraz leci z Hong Kongu (temat na forum). A teraz z innej beczki. Największą frajdę sprawia mi budowanie modeli. Samo latanie (mimo, że przyjemne) trąca mi trochę zabawkarstwem. Spełniam się dodatkowo w budowie innego rodzaju modeli. Powinien być temat na forum "Chwalimy się" . Chciałbym pokazać Wam moje modele nie RC. Pierwszy jaki został zbudowany to szkuner rzeczny bocznomieczowy "Elba". Fotka dość stara, robiona jeszcze Zenitem, a za jakość odpowiedzialny jest skaner. Zaprezentowany model został sprzedany i pozostała mi po nim piękna profesjonalna gablota (szkło-aluminium) podświetlana halogenami. Model doczekał się następcy. Będąc teraz w Polsce na Świętach Bożego Narodzenia przywiozłem kadłub w stanie wykończonym. Pozostały maszty i wyposażenie do zabudowy. Mam zamiar go skończyć tutaj w UK. Dla spostrzegawczych na fotce Kolibra w dolnym prawym rogu widac go pod folią. Następny to grecka Sakolewa z 1830r. Model wykonany wdg. planów z Modelarza. Przed wyjazdem do Anglii w 2006 roku również miałem zaczętego HMS BOUNTY. Kadłub do wyposażenia i wykończenia modelu czeka w Polsce na swoją kolej. Pozostałych w Polsce uwięziówek, szybowców i Wicherka 25 niestety nie mogę Wam pokazać. Nie mam fotek, a większość tych modeli pod wpływem czasu trzeba by wyremontować - zwłaszcza poszycia. Odświeżam temat: Porobiłem fotki następcy ELBY i chciałbym zaprezentować. Jak wspomniałem wcześniej model zamierzam ukończyć. Pozostało wykonanie wyposażenia i takielunek.
JarekF Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Od ostatniego wpisu popracowałem trochę nad Elbą: http://www.koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,32768/catid,7/
JarekF Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 Najnowsze dzieło szykowane do oblotu: ALBATROS.
JarekF Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Opublikowano 18 Lutego 2011 Ostatni wynalazek wykonany zimą gotowy do wiosennego oblotu:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.