Patryk Sokol Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam! Mam takie pytanko do szaniwnych kolegów: Czy ktoś z was wie może gdzie szukać jakichkolwiek materiałów w języku polskim na temat TRIZu (Teoria Rozwiązywania Innowacyjnych Zadań Henryka Altszullera)? W internecie udało mi się znaleźć tylko stronę firmy organizującej takie kursy, a w papierze jedynie artykuły w Vademacum Wynalzcy w Młodym Techniku. Na pierwsze mam z daleko (nikt w Nysie tego nie organizuje), a drugie z racji swojej formy przekazują mało informacjii (po prostu są króciutkie). Z góry za pomoc dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Tu masz link do PDF-a http://www.triz-pedagogika.pl/_docs/tpd.pdf Ale w/g mnie to następny pomysł jak z tępego Amerykanina zrobić myślącą istotę. Coś w stylu, przeczytaj tę książkę, a będziesz szczęśliwy i bogaty.. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dzięki wielkie Co do oceny TRIZu to się nie zgodzę. Ani też nie zaprzeczę. Jak przeczytam to dopiero powiem co o tym myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 A jednak nie... Ta książka to nie to czego szukam. Tutaj są te metody pokazane w celach pedagogicznych (czyli jak uczyć dzieciaki), mnie interesuje TRIZ w zastosowaniu pierwotnym, czyli do rozwiązywania problemów technicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Metoda jest ta sama. Rozpatrywanie problemu, przy jednoczesnym odrzuceniu uprzedzeń i doświadczeń. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Nie czytałem tego więc nie wiem czy to o to chodzi, ale może... http://www.triz-innowacje.pl/pliki/co-to-jest-triz.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.