piotr Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Ostatnie tygodnie myślałem co tu nowego zacząć co by mi sprawiło wielką frajdę a nie zabrało by mi zbyt dużo czasu. Myslałe i myślałem :scratch: i tak mi schodził tydzień za tygodniem I w końcu kilka dni temu przyszedł mi na myśl pomysł zrobienia FUN FLY-a :idea: ale nie spalinka, a elektryka, czymś czym mógłbym latać koło bloku A więc znalazłem takowe plany i rozrysowałem ( co mi się ostatnio zdarza coraz częściej) pomniejszonego FUN FLY-erka Leżały na półce silnik 3P regler i serwa, dokupiłem li-pol-e, rozebrałem stare graty z których wyciągnąłem kółka i dzwignie sterów, no i powstaje ECO modelik, po minimalnych kosztach produkcji (90X90) 1) 2 deski balsowe 2mm na boki kadłuba 2) dwie listwy sosnowe na podłużnice kadłuba ( według potrzeb średnica, u mnie 5x4) 3) 1 deska balsowa 1,5 mm na pokrycie grzbietów 4) kilka listewek balsowych na konstrukcję stateczników 5) trochę sklejki ze skrzynek po cytrusach ( bo to tanie i lekkie, no i całkiem dobre do elektryka ) dalej nie piszę bo skrzydeł jeszcze nie zrobiłem, no i jeszcze nie mam fotek, ale postaram się nadrobić zaległości i to wstawić ............................................................................................................ :idea: :idea: :idea: :scratch: :idea: :idea: :idea: CDN.... pozdrowienia :!: :!: :!: :!: PIOTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 cdn......... już jest niestety nie zdążyłem przed oblotem zrobić zdjęć i robię je już po oblocie to chyba wszystko MOTYLU jak masz czas czy mógłbyś jak poprzednio umieścić te fotki!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Ladne Co w tym lata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 tam jest silniczek od nastika taki chinolek ale mi się podoba 900 gr ciągu jak nic sprzęt jest cały z modelu EXTRY z oferty www.nastik.pl nie ma go już w ofercie bo model był niezbyt, ale nie kupowałem go żeby nim latać, tylko dla sprzętu, li pol-e tylko są DUALSKY 1000 mAh 20C 3 cele pięknie lata mam rozrysowane plany do tego modelu jest to tartak i waży niecałe 550 gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Wielkie dzieki Może ktoś napisze dla mojego kolegi piotra jak tak sie wstawia fotki? :F Propo modelu, to lata świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 no to trochę piękna pogoda no i piękne latanie za mocno go na nos dociążyłem i mi nie chciał szybować ale już jest ok a to modeli przy karmniku http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2463c94d00234c6f.html a to wół roboczy do mego modeliku( ) jestem z niego happy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85f8ceb446f81c04.html a to kolejne fotki z karmnika http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bd6c160a80f41c9b.html modelik jest bardzo zwrotny i ma bardzo duży zapas ciągu na silniku nigdy nie przypuszczałem że latanie elektrykiem jest takie pasjonujące :idea: szczerze polecam do polatania na co dzień, bez wyjeżdżania gdzie kolwiek poza miasto, świetny trening :idea: Motyl: Te już chyba będziesz w stanie sam poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 A czy to nie jest przypadkiem Speed 400 Aero ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 A czy to nie jest przypadkiem Speed 400 Aero ?? już sie temu przyglądałem i na 99% tak ale z drobnymi przeróbkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 A CO TO JEST SPEED 400 AERO????? PANOWIE TO JEST 3 FAZÓWKA JA SIĘ NIE BAWIĘ W ZWYKŁE SILNIKI http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-a2210s-p-238.html JEŚLI TO JEST SPEED 400 AERO TO JA JUŻ CHYBA NA MODELARSTWIE SIĘ NIE ZNAM :evil: W TYM MOMENCIE NIE WIEM CZY CZASAMI NIE POWINIENEM SIĘ OBRAZIĆ :?: TO JEST TYPOWY TRÓJFAZOWY OUTRANNER CZY JAK TAM TO SIĘ NAZYWA??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Może ktoś napisze dla mojego kolegi piotra jak tak sie wstawia fotki? :F Słabo znam się na komputerach, ale to nawet mnie się udało. Wszedłem na stronę ze zdjęciem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2463c94d00234c6f.html Klikając na zdjęciu, we właściwościach znalazłem adres zdjęcia i skopiowałem adres wg takiej formuły: I wychodzi takie coś: PS Speed 400 - to chyba nazwa modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 no i kolejne fotki, pytanko do wszystkich: ???????? na jakiej stronie można się zarejestrować żeby umieścić tam filmiki z lotów???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 A CO TO JEST SPEED 400 AERO????? PANOWIE TO JEST 3 FAZÓWKA JA SIĘ NIE BAWIĘ W ZWYKŁE SILNIKI http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-a2210s-p-238.html JEŚLI TO JEST SPEED 400 AERO TO JA JUŻ CHYBA NA MODELARSTWIE SIĘ NIE ZNAM :evil: W TYM MOMENCIE NIE WIEM CZY CZASAMI NIE POWINIENEM SIĘ OBRAZIĆ :?: TO JEST TYPOWY TRÓJFAZOWY OUTRANNER CZY JAK TAM TO SIĘ NAZYWA??? Dopiero teraz przeczytałem twój post. Nam chodziło o nazwę modelu http://www.flymodels.co.uk/plans/sp400aero/sp400aero.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Nie , to nie to, ale żeczywiście bardzo podobny Model piotra to jego wymysł, chyba ze o czymś nuie wiem :evil: no bo jednak, piotr żeczywiści wszystko przerabia :shock: ja juz chyba nic nie wiem o nim .. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 hi, hi, przepraszam to tylko i wyłącznie moja konstrukcja, ale co wam powiem to wam powiem te modele są po prostu podobne do siebie, lubię sobie experymentować więc sam wymyślam sobie modele i je rozrysowuję, oczywiście czasem korzystam z ciekawych rozwiązań, które ktoś już za mnie zrobił wczęśniej lepiej, po prostu to są zasady projektowania :idea: ot co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 www.tinypic.com u góry dajesz kropke upload video zamiast image ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.