bostyl Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 kupiłem 640 MG-4 sztuki . chodzą porawnie na testerze do serw.Przedłużyłem lutując ładnie przedłużki ,załozyłem pierścionki przeciw szumowe , założyłem do modelu,podłączyłem przez power box competicion 7 kanałowy,zasiliłem 2 razy 2S 1600 ,włączylem futabe 12 a one zaczęły latać jak by miały ADHD w neutrum. Latały plus minus 12 milimetrów.Spróbowałem przez normalnego beka 8 amperowego z 6V na wyjściu / zasilając 2S/ i zachowanie takie same. Zmiieniając w serwach położenie neutrum też nic nie pomogło. Zasilanie 5 Voltowe też nic nie zmieniło jest to jedno wielki G...../wcześnie kupiłem też 640 i na testerze kręcił się jak silnik na okrągło/.Nikomu ich nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czyli kiszka. Też miałem kiedyś tak z jednymi droższymi serwami, że na ubecu ich lekko telepało w neutrum a na zasilaniu Ni-MH jest wszytko ok, i pierścień ferytetowy też nie pomógł. Natomiast jak podpiąłem je pod inny ubec, to był spokój. Ale nie ryzykowałem już zasilania z modułami bo w powietrzu nigdy nie wiadomo. Na ziemi zawsze jest dobry zasięg, a w powietrzu zaz lepszy, raz gorszy i nie wiadomo czy by się wtedy cos nie wydarzyło, a kolejnej kasy nie chce wrzucić w piach, tak więc latam na cięższym zasilaniu Ni-MH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.