halabala83 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam w temacie . Jako że dotarło do mnie zamówione epp , postanowiłem cosik z tego wyrzeżbic . Wybór padł na Extrę 300. Cos w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=o78u8fO_qlQ . Wiadomo że epp do najlżejszych materiałów nie należy wiec po wstepnych obliczeniach wyszło mi że obciążenie powierzchni nośnej bedzie między 17 a 22g/dm2 . Waga do lotu 560- 700g , roypitos 110 cm , dugosc ok 100cm , powierychnia nosna ok 32dm2 . Waga i obciazenie w zaleznosci od wzposazenia . Mam pytanie dotyczace obciazenia 22g m2 . Jak to sie bedzie spisywac przy braku profilu :?: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 przy takim obciążeniu jak podałeś to będzie się sprawował znakomicie, a może nawet i lepiej... 22g/dm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Modele akrobatów shock czy akro z epp i depronu latają na zasadzie wielkich drzwi od stodoły z mocnym silnikiem. Jeżeli masa będzie duża ale silnik wystarczająco mocny to oczywiście poleci, ale chodzi o to aby było jak najlżej, bo wtedy jest zwiększona zwrotność, manewrowość i rozszerza się gama możliwych figur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.