Skocz do zawartości

Katana 1400

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam . Daruj sobie podwozie węglowe . Kup płaskownik aluminiowy 2/20 mm w sklepie budowlanym . Zapłacisz 10 zł za metr i będziesz miał materiał na 2 podwozia .

Mam tak w artexowym extrimie.Trzeba koniecznie śruby nylonowe stosować

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę ucichło w temacie katanki ale postaram się to nadrobić, a po za tym nie wiele się zmieniło. Jestem na etapie kompletowania serw.

Co sądzicie o serwie HS 56 Hb do skrzydeł (obsługa lotek)?

Opublikowano

Ja tutaj o tryby się nie boje, bardziej o moc tego serwka.

Akurat mam takie 2 na stanie, ale jak nie te to jakie inne?

Oczywiście chodzi o cenę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i doczekałem się kolejnego etapu, a jest nim dobór napędu.

I tu potrzebuje waszej pomocy do wydania mam 200zł na regulator i silnik.

znalazłem takie zestawienie ale boję się że będzie za silne:

http://allegro.pl/bezszczotkowy-silnik-3f-c3536-aeolian-910kv-700w-i1540875797.html

http://allegro.pl/regulator-obrotow-3f-60a-70a-sky-wing-bec-5a-i1548745553.html

Co o tym myślicie?

Edit: Oszacowałem wagę modelu bez silnika regulatora i pakietu a wynosi ona około 1010gram

Opublikowano

Moim zamierzeniem jest aby ten model był jak najlżejszy i zamierzam kupić pakiety 1500mah - 1800 3s i 4s . Chcę się zmieścić w wadze 1400gram

Opublikowano

No tak pewnie polatam z 4-5 min wyląduje i zmienię pakiet.

Uważam że nie koniecznie musi być 1 duży, może być 10 małych.

Czy moje rozumowanie jest błędne?

Opublikowano

Owszem ale nie do końca , silnik który chcesz założyć (a z tego co pisze leszek-bart jest za mały ) ciągnie do 50 A , a ile da się pociągnąć z pakietu 1500 ??? , oczywiście dobrze by było mięć trochę zapasu .

Opublikowano

No i o taką odpowiedź mi chodziło.

Zawsze mogę sprzedać i kupić coś innego, choć uważam że nie będę musiał tego robić.

Opublikowano

Ok silniczek już w domu. Wydaje się strasznie mały, ale mam nadzieję że da radę. A teraz najważniejsze pytanie silnik zamontować przed czy za wręgą?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No to dzisiaj nastąpił ten długo oczekiwany dzień.

Katana została oblatana, właściwości lotne całkiem niezłe, reakcja na stery znakomita.

Muszę jeszcze popracować nad wyważeniem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gość slawekmod
Opublikowano

Bardzo fajnie wyszedł Ci ten model. Co do wyważenia to jest ono trochę upierdliwe akurat w tym modelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.