leszek-bart Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam . Daruj sobie podwozie węglowe . Kup płaskownik aluminiowy 2/20 mm w sklepie budowlanym . Zapłacisz 10 zł za metr i będziesz miał materiał na 2 podwozia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam . Daruj sobie podwozie węglowe . Kup płaskownik aluminiowy 2/20 mm w sklepie budowlanym . Zapłacisz 10 zł za metr i będziesz miał materiał na 2 podwozia . Mam tak w artexowym extrimie.Trzeba koniecznie śruby nylonowe stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 To nie śruby nylonowe są potrzebne tyko odpowiednio dużej średnicy koła , by nie grzęzły w trawie . Na pasach asfaltowych ich średnica nie ma znaczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Najlepiej sprawdza się drut sprężynujący odpowiednio dobrany do wagi modelu. Do takiej Katanki najlepiej 3,5 - 4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Trochę ucichło w temacie katanki ale postaram się to nadrobić, a po za tym nie wiele się zmieniło. Jestem na etapie kompletowania serw. Co sądzicie o serwie HS 56 Hb do skrzydeł (obsługa lotek)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 dużo za małe... , miałem hxt 900 w 1.2m funtanie i tryby padały jak muchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ja tutaj o tryby się nie boje, bardziej o moc tego serwka. Akurat mam takie 2 na stanie, ale jak nie te to jakie inne? Oczywiście chodzi o cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri303 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Ja się tak spytam. Gdzie znajść do Tego modelu plany? Jak by ktoś miał to proszę na maila adrian.allegro39@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 No i doczekałem się kolejnego etapu, a jest nim dobór napędu. I tu potrzebuje waszej pomocy do wydania mam 200zł na regulator i silnik. znalazłem takie zestawienie ale boję się że będzie za silne: http://allegro.pl/bezszczotkowy-silnik-3f-c3536-aeolian-910kv-700w-i1540875797.html http://allegro.pl/regulator-obrotow-3f-60a-70a-sky-wing-bec-5a-i1548745553.html Co o tym myślicie? Edit: Oszacowałem wagę modelu bez silnika regulatora i pakietu a wynosi ona około 1010gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Silnik zdecydowanie za mały , Potrzeba wielkości 3548/800 i zasilanie 4S LiPo 3000 mAh . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Moim zamierzeniem jest aby ten model był jak najlżejszy i zamierzam kupić pakiety 1500mah - 1800 3s i 4s . Chcę się zmieścić w wadze 1400gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 kylorc, przesada z tym pakietem, na 1500 3S polatasz jakies 4 min - ja w bosanowie elektro 1m mam pakiet 2200 3S i latam 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 No tak pewnie polatam z 4-5 min wyląduje i zmienię pakiet. Uważam że nie koniecznie musi być 1 duży, może być 10 małych. Czy moje rozumowanie jest błędne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Czy moje rozumowanie jest błędne? Jak najbardziej poprawne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Owszem ale nie do końca , silnik który chcesz założyć (a z tego co pisze leszek-bart jest za mały ) ciągnie do 50 A , a ile da się pociągnąć z pakietu 1500 ??? , oczywiście dobrze by było mięć trochę zapasu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Pakiety z 30-40C dadzą radę... co prawda będą ekstremalnie eksploatowane, ale powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 No i o taką odpowiedź mi chodziło. Zawsze mogę sprzedać i kupić coś innego, choć uważam że nie będę musiał tego robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ok silniczek już w domu. Wydaje się strasznie mały, ale mam nadzieję że da radę. A teraz najważniejsze pytanie silnik zamontować przed czy za wręgą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 No to dzisiaj nastąpił ten długo oczekiwany dzień. Katana została oblatana, właściwości lotne całkiem niezłe, reakcja na stery znakomita. Muszę jeszcze popracować nad wyważeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Bardzo fajnie wyszedł Ci ten model. Co do wyważenia to jest ono trochę upierdliwe akurat w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.