darek.3333 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 No nieźle Bubu... kiedy latamy? Mało brakowało w czwartek aby poleciał :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Najbardziej w tym Dromaderze razi kołpak. Zdejmijcie go, będzie wyglądał bardziej dromaderowato. I tak tu niczemu nie służy (aerodynamicznie), a tylko szpeci. I można by mu dać czterołopatowe smigło, jak w oryginale. Brrr jak ten kołpak szpeci. Reszta bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 . I tak tu niczemu nie służy (aerodynamicznie), a tylko szpeci. Kołpak niestety czemuś służy - a mianowicie do użycia rozrusznika. Próbowałem przyłożyć rozrusznik do śmigła bez kołpaka ale mi zawsze zeskakiwał. A jeszcze ciekawiej by było jak by mi zeskoczył w momencie zaskoczenia silnika. :wink: Już i tak nie mam czucia w jednym z opuszków.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemko Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 trzeba obrocic gume w rozruszniku i po sprawie. ja tez dopiero w zeszlym sezonie sie o tym dowiedzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 trzeba obrocic gume w rozruszniku i po sprawie. ja tez dopiero w zeszlym sezonie sie o tym dowiedzialem. nie każda gumka sie do tego nadaje, ale fakt jest taki że obraca się gumkę która ma denko i dziurkę na dnie :] No i trzeba pamiętać o ściereczce i najlepiej spirytusie lub denaturacie bo jak się dobrze ufajdoli przepalonym olejem podkładka na śmigle i gumka rozrusznika, to z racji mniejszej powierzchni stylu powstaje mały kłopot z zakręceniem silnikiem - wtedy lekkie czyszczenie i odpalamy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Wiem, że zaraz się zacznie, ale motylu, siła tarcia nie zależy od wielkości powierzchni trących (powierzchni styku-jak piszesz). A jeśli chodzi o gumkę, to można ją sobie przerobić lub dorobić inną. Do pracy bez kołpaka. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.