Gość slawekmod Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ja też na dwie sztuki się piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam Jak się trochę ludzi uzbiera to czemu nie, ale: - muszę zmienić płytkarnię, teraz po zlutowniu "wstaje" co drugi układ, uruchomienie jest dość czasochłonne, jeśli nie ma mozliwości lutowania typu minifala to jest porażka - wyświetlacze które działają bez pudła są o 6 zł droższe niż te które miałem - przymierzam sie do Zbigowego komputera, dzięki jego uprzejmości jest szansa na wdrożenie na większym procesorze i jakichś modyfikacjach na przyszłość Pozdrawiam, narazie wyszło pocztą 9 kompletów, staram się w kolejności wpłat, ale najpierw wysyłam kompletne, dziś postaram sie skompletować zestawy do lutowania. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 przyjżałem się projektowi Zbigowego komputera i wygląda ciekawie, przypadkiem dowiedziałem się że mój szef go składał i nawet nie miał większych problemów z uruchomieniem, ale jak się przeprowadzał to gdzieś "ciepnoł" i nie wie gdzie jest ale sam miernik jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 do mnie nie dotarły jeszcze mierniki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 jakoś nie mogę trafić na info gdzie i ile trzeba wpłacić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Pewnie dlatego, ze Piotr wysylal informacje o numerze konta osobiscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Cześć Jestem w trasie, nie pamiętaam dokładnie kto ma wysłane, ale Motyl z pewnością, Pegaz oraz Cobra. Po powrocie uruchomię i rozsyłam resztę Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Cześć Krzysiek, konto mogę podać jak zaspokoję potrzeby tych którzy się wcześniej zapisali a w szczególności tych którzy wpłacili, niestety przy produkcji są odpady i nie chciałbym składać obietnic bez pokrycia. Proszę o informację od tych którzy już dostali paczuszki, widzę że prędzej zaniósłbym na piechotę niż Poczta Polska dostarcza. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dziś dotarła do mnie mała paczuszka:D Pierwsza reakcja pozytywna wygląd z zewnąrz, następne zdziwienie pieczątka firmowa ( myśle wykonawca semi-pro) otwieram paczke [szczęka w połowie drogi do podłogi] zapakowane ładnie w koszulki bombelkowe 2 sztuki miernika i do tego faktura. wyjmuje oglądam i niestety :/.............wrrrrrrrrr.............no TOTALNA PORAŻKA - zgubiłem szczękę !! Gdzie moja szczęka !! dopieor po 2 minutach obejrzałem dokładniej miernik jak pozbierałem szczękę. Wbrew pozorom miernik wykonany nie semi-pro ale FULL-PRO. Piotr wielkie dzięki za projekcik i wykonanie, daj tylko info jaki rozmiar bateri potrzebny. I swoją drogą czy można próbowac zasilić kład 1 celką Li-Pol ?? Jest tam jaki regulator czy nie bardzo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam :oops: zawstydziłem się z tym pro, gdyby płytka była lepsza to wyszłoby jak z fali a tu było noga po nodze. Bateryjka 2032, na 2025 są kłopoty z zawieszaniem programu bo są przerwy w kontaktowaniu. Faktura... za coś rząd musi kupić te samoloty :rotfl: Myślę że następny projekt będzie lepszy najpierw 2 płytki i korekta projektu a potem produkcja celowa bez dremelka w ręce. Mówiąc następny myślę o mierniku Zbiga. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam :oops: zawstydziłem się z tym pro, gdyby płytka była lepsza to wyszłoby jak z fali a tu było noga po nodze. Bateryjka 2032, na 2025 są kłopoty z zawieszaniem programu bo są przerwy w kontaktowaniu. Faktura... za coś rząd musi kupić te samoloty :rotfl: Myślę że następny projekt będzie lepszy najpierw 2 płytki i korekta projektu a potem produkcja celowa bez dremelka w ręce. Mówiąc następny myślę o mierniku Zbiga. Pozdrawiam to ja się juz zapisuje na miernik Zbiga jak mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 U mnie raczeh nie zauważyłem zwiechy, ale stroić nei stroi dobrze bo przy żarówce powienien pokazać równo 3000 rpm, a pokazuje 2860 albo i 3100. Druga sprawa na wyzwietlaczy mam pionową kreske wyswietlaną z małym kontrastem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Cześć Sprawdzę to, podejrzewam że związane jest to ze specyficznym zliczaniem impulsów, program nie jest mój, ale przy relatywnie niskich częstotliwościach mierzy się okres i z tego wylicza częstotliwość ( obroty ), fototranzystor który zastosowałem ma stromą charakterystykę i może łaczyć przy żarówce czy świetlówce w niepowtarzalnym punkcie. Przy śmigle mamy zdecydowaną różnicę sygnału przy odsłonięciu i zasłonięciu czujnika i odczyt miałem stabilny ( próbowałem wszysystkie na śmigle podpiętym do wiertarki ). Ten fototranzystor ma kąt widzenia koło 40 stopni, zawężenie go jest możliwe przez nasadzenie rurki malowanej w środku na czarno aby wyeliminować odbicia. Ten sam układ na fotorezystorze daje stabilny odczyt przy żarówkach, ale czułość jest zdecydowanie mniejsza, mogę Ci podesłać fotorezystor do prób. Co do wyświetlacza, nie zauważyłem tego, widzę tylko że przy wygaszaniu na niektórych wyświetlają się kreski w powtarzalnych miejscach, mam za mały materiał porównawczy, spróbuje może jest to związane z naprężeniami mechanicznym, tak jak wspominałem nim ruszył pierwszy wyświetlacz walczyłem 2 dni po kilka godzin aby to dograć a niektórych wcale nie udało się uruchomić choć są dobre bo po rozbrojeniu z blaszek działają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 dla prób naciągnołem na foto koszulke termokurczliwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Piotrze mała uwaga czy jestes w stanie przepisac program co by auto-wyłączenie następowało po 30sek przy pomiarze 0 i na 2min przy pomiarze innym niż 0 Przyznam że teraz czasy sa co najmniej nie realne i nie korzystne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Cześć Nie mam dostępu do źródeł, ale autor z pewnością to zrobi, wraca z wakacji na początku sierpnia o ile pamiętam. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Uff Po sobotnich i niedzielnych bojach przygotowałem do wysyłki zamówione tacho, teraz analizuję listę rezerwowych pod względem kolejności zgłoszeń, wygląda że będzie 5 sztuk do rozdysponowania. Piotr EDIT Naliczyłem 10 chętnych którzy zostali, za mało by ruszyć produkcję następnych płytek, jak się zbierze 25 osób to będzie sens zrobić następną serię płytek. Jeśli nie namierzę tańszych i dobrych wyświetlaczy to cena będzie musiała wzrosnąć do 55zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Witam, odkopie ten temat. Może użytkownicy tego TACHO opiszą jak wychodzi im pomiar obrotów bo ja mam małe problemy z tym :/ Obroty pływają, potrzeba mocnego oświetlenia, u was podobnie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a może jest ktoś kto nie używa tego TAHO i chciałby odstąpić :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.