Skocz do zawartości

Flash 5 Problem z zakłóceniami

Marcin K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W niedziele poległ mój kolejny model z powodu zakłóceń. W sobotę wymieniłem antenę, myślałem ze przerwana, a tu praktycznie bez zmian. Zawsze latam w tym samym miejscu i dopiero od kilku miesięcy zaczęło się coś dziać. Kolega na tej samej częstotliwości(oczywiście na innym kanale) lata w centrum miasta w parku i ma brak zakłóceń.

Jaki może być tego powód? Co mam robić? Radio o serwisu czy coś?

Opublikowano

No brak umiejętności to chyba nie:P

W odbiorniku jest wymieniona antena więc to nie to. Trzeba gdzieś załatwić odbiornik i sprawdzić... A może sie to zmienić jak bym tylko zamienił kwarc?

Opublikowano

problemem może być:

nadajnik

antena (wytarta lub zła długość)

końcówka mocy

kwarc

rozstrojone radio

zimne luty

odbiornik

antena (zła długość lub przekrój przewodu)

kwarc

zimne luty

rozstrojony

Opublikowano

To ja odpowiem może konkretnie ...

Na odległość nikt nie jest w stanie określić co działa lub szwankuje. Masz podejrzenia to oddaj aparaturę do sprawdzenia w komplecie (nadajnik , odbiornik). Kolegą się nie sugeruj bo może mieć odbiornik mniej podatny na zakłócenia (np z podwójną przemianą).

Skontaktuj się np z p.Wieśkiem Dzikiem z ArtHobby i zapytaj czy jest w stanie tym się zająć. Kiedyś dystrybutorzy odsyłali Hitec'i do Bydgoszczy. Telefonu do f-my z Bydgoszczy nie mam ale może załatwisz to przez ArtHobby. Możesz spróbować jeszcze przez PitLaba.

Edit: Sprawdź zasięg ze złożoną anteną. Nic sam nie kombinuj, nie poprawiaj zimnych lutów itd . Daj zarobić fachowcom ... :wink:

Opublikowano

Ze swoim Flashem też miałem przeboje. Inna kwestia że kupiłem go za grosze. Oszczędny traci dwa razy :?

Nadajnik wysłałem do pana Pieca do Bydgoszczy. Skontaktuj się z nim telefonicznie: (052) 322-51-72. Teraz nadajnik mam dalej podrapany, poklejony ale technicznie jak nowy! A to jest najważniejsze.

Całkiem niedawno natknąłem się jeszcze na to .

Opublikowano

do pana Pieca do Bydgoszczy. ...

Całkiem niedawno natknąłem się jeszcze na to .

Dokładnie to jest to ... Sam sobie zaraz numer zapiszę :wink:

Tego drugiego z praktyki nie znam ale na elektrodzie opinie były różne.

Opublikowano

Rozmawiałem z panem Andrzejem i teraz trzeba czym prędzej wysłać radio do serwisu:) Zobaczymy jak to będzie. Nergal, Dziękuje za nr, nagroda poszła:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.