Koper20 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Pytanko do posiadaczy Optika 6 i JR X347.Który z tych nadajników lepiej się sprawdza pod względem funkcjonalności!
Rabor Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Miałem X-347 i bardzo zadowolony byłem z tej aparatury. Trudne może być ustawienie jej bo brak graficznego menu ale ja miałem wprawę z jej młodszym bratem x-3810. Oprogramowanie dosłownie takie same, układ menu identyko. Aparatura naprawdę ok ale ja nie jestem obiektywny bo wychowano mnie na JR i wierny jestem tej marce. Jeśli aparatura jest sprawna za dobra kasę to bym kupił. Łatwo przerobić na 2,4GHz, 7 kanałów, program dla samolotu, szybowca i heli. Trochę mało bo tylko 4 modele można ustawić, ale na początek starcza. Sprzęt solidny Japoński. Co do Hitec się nie wypowiem bo widziałem i miałem w rękach tylko Prism 7 dawno temu i w porównaniu z JR to wypadało słabo.
Koper20 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 Mam obydwie aparatury w posiadaniu i jedna z nich chcę sprzedać. Zastanawiam się tylko która dłużej sprosta moim wymaganiom (przechodzę na benzynówki).
DarekRG Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Warto się zastanowić nad Opticiem 2,4 GHz Cena nie jest dużo wyższa od wersji FM a za to mamy oddany do rąk niezawodny system łączności z modelem
Rabor Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Mam obydwie aparatury w posiadaniu i jedna z nich chcę sprzedać. Zastanawiam się tylko która dłużej sprosta moim wymaganiom (przechodzę na benzynówki). Skoro masz obje to porównaj programy, która lepiej Ci pasuje i tą zostaw. JR bardzo łatwo zmodyfikować na 2,4GHz. Kupujesz moduł, odbiorniki np Assana i masz tanio dobry sprzęt.
meteor Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 JR bardzo łatwo zmodyfikować na 2,4GHz. Kupujesz moduł, odbiorniki np Assana i masz tanio dobry sprzęt.Hiteca dokładnie tak samo. Miałem nadajnik Optic 6, następnie MX-12 i aktualnie posiadam JR X-3810. Jak dla mnie Graupner/JR ma bardziej przejrzyste menu i łatwiej cokolwiek ustawić. Podejrzewam że tak samo będzie w tym JR X347.
Rabor Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Tylko x-347 w porównaniu z x-3810 nie ma graficznego menu i z tą łatwością to już tak nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.