Skocz do zawartości

Micro 3D

Janusz Joe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy 42cm rozpietości zmieścisz się bez problemu.Przemyśl może wyażurowanie(bardzo obficie) tego depronu 3mm tak aby została tylko kratownica,i to okleił byś folią spozywczą :mrgreen: jakieś wzmocnienia z węgla 1mm i byłoby tyle :wink:

Opublikowano

Myślisz że elektronika którą podali Ci w linkach waży dokładnie tyle, ile tam jest napisane? He he he... UH ma tą przykrą przypadłość że często zaniża wagę sprzętu o kilka do kilkudziesięciu %. Przykre ale tak jest. Dodam jeszcze tylko że każdy zaoszczędzony gram w Twoim modelu będzie ogromną oszczędnością, więc od razu pomyśl o odchudzeniu serw, kabli, wtyczek (wlutowanie elektroniki do odbiornika) itp. Takie zabiegi pozwalają zaoszczędzić masę co w Twoim projekcie jest najważniejsze.

Powodzenia

Opublikowano

Witam,

to prawda, że akcesoria są cięższe, niż podaje producent. Np te serwa http://www.himodel.com/radios/2.5g_Micro_Servo_W_FutabaJR_Connector.html ważą zamiast 2,5 po 3,5 grama, za to są w korzystnej cenie 1 $ za 1 gram serwa, ten odbiornik http://www.himodel.com/radios/35Mhz_BA-R3P4-J_V3_FM_4-channel_Micro_Receiver_W_O_Xtal.html 5 gramów z kwarcem zamiast podanych 3 gramów. Wtyczki o takim rozstawie pinów można dostać w TME w Łodzi.

Koledzy dobrze radzą, raczej model o rozpiętości 60 cm i 50 - 60 gramów wagi.

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano

Wiem, poczytałem opisy i dodałem po parę gram do wszystkiego. Musze jeszcze poczekać aż w ofercie hobby kingu będą odbiorniki dsm2. Nie chce lutować na stałe, ale wywale plastiki od złącz i zaizoluje specjalnym sprayem, a jak to nie da ładnych efektów dam kable z koszulkami z farby (łącznie zaoszczędzę może nawet 2g)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.