elektron Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Witam.. Ostatnio zwiekszyla mi sie ilosc modeli ( N-ergie i nowy 2 plat) ale niestety..... pomimo moich oczekiwan zaden z modeli nie podniosl ilosci adrenaliny w locie Modelami robie co chce - lacznie z lataniem miedzy przeszkodami i ani mi cienisnie nie skacze bo wiem ze to zrobie... A wiec pomyslalem sobie moze heli mi w tym pomoze.... Koszt max 800 zl z wszystkim ( po za nadajnikiem - mam juz FF9). Chce aby mogl latac i w domu i przy bezwietrznej pogodzie. Co tu duzo gadac- chce aby wygladal jak heli a nie jak cudo 22 w (np lama). co mi doradzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 szkoda kasy zabierz sie za spaline to Ci ciśnienie wróci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 zrob model 140 cm rozpietosci, profil 12% na koncówce 10%, cieciwe schodzaca z 30 do 20 i do tego wsadz jakis dobry silnik klasy 71-91, a gawarantuje ci wysokie cisnienie, abys nie popuscil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Problem w tym ze ani nie mam czasu na budowe ani checi.... Nawet Cessna lezy i wola o keson... Pozatym zalezy mi na tym aby latac gdzies niedalego domu - czyli na boisku do pilki gdzie wasze latam modelami. A spalina to moge zapomniec aby tam wystartowac/wyladowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 No i juz za tydzien z malym haczykiem bede mial helika Tomek pozycza mi swojego DF ( WIELKIE dzieki :jupi: :* ) moze ja z niego cos zrobie - czyt latajacego a nie kupe plastku w worku) Jeszcze raz WILEKIE DZIEKI Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Mój DF4 to raczej żyje własnym życiem w powietrzu więc się nie ciesz za bardzo Ale dołożę trochę części zamiennych ,może dojdziesz dlaczego tak ma ,a może znajdziesz kogoś z doświadczeniem z helikami. W każdym razie latanie DF4 (moim) to czysty przypadek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Mój DF4 to raczej żyje własnym życiem w powietrzu więc się nie ciesz za bardzo Ale dołożę trochę części zamiennych ,może dojdziesz dlaczego tak ma ,a może znajdziesz kogoś z doświadczeniem z helikami. W każdym razie latanie DF4 (moim) to czysty przypadek) zgrabnie to okresliles DF4 robi co chce, niekoniecznie to co chce pilot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Panowie spokojnie :faja: Jeszcze Wam pokaze ze to kwestia cerpliwosci w ustawieniu Ogladalem mase filmow z heli i coraz bardziej mnie kreci.... - pytanie czy mnie szybciej jakas akrobatka/ pozadny szybowiec nie dokreci :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markuz Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 no modelik cieszki jak na poczatek , ale widzialem wmiare stabilnie latajace podobnej klasy model latający w wawie , z tego co mi wiadomo to przycinaja tam łopaty na spływie -zwiekrza to obroty i zarazem jest bardziej stabilny , no i podctawa wywarzyć wszystko co się da , wrazie problemów wpadnij na forum EPHELI , powodzenia i durzo cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Epheli juz dokladnie przegladam Jak narazie nie mam jeszcze modeliku w lapie wiec trudno mi cokolwiek o nim powiedziec. Czy moglbys mi powiedziec jak wywazyc helikopter? :roll: Z tym przycinaniem smigiel to czytalem ale nadal nie wiem co dalej z tym "interesem" zrobic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Elektron, i jak tam podnoszenie adrenaliny? heli pomogło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Heli jeszcze nie doszlo wygladam listonosza ale ani widu ani slychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nie martw się ,paczka będzie jutro u Ciebie Już możesz nie spać z wrażenia :devil: Wiem to na pewno . Byłem u wróżki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 hehe Wywiadowke przezylem to juz bedzie tylko z gorki A za tydzien bede mial prawdziwa adrenaline - zaczunam kurs teoretyczny do kursu szybowcowego. 3 weekendy pod rzad wyklady ok 9-17...... a potem 26 czerwca biore namiocik i przez 3 tyg spie na lotnisku i latam codzniennie szybowcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 za tydzien bede mial prawdziwa adrenaline - zaczunam kurs teoretyczny do kursu szybowcowego Adrenalina to jest przy pierwszym starcie za wyciągarką albo samodzielnie pilotowanym locie za holówką, a nie na kursie teoretycznym Jak się szkoliłem na szybowcach, to chyba najpierw mieliśmy praktykę, a kurs teoretyczny w "międzyczasie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No my tez tak mielismy miec ale cos tam w aeroklubie sie pokisilo i teorie musimy miec wczesniej. Dlaczego mowie za adrenalina mi wzrosnie ? - bo przed kursem teoretycznym "przelecimy" sie szybowcem z instruktorem aby zobaczyc czy to nas kreci i czy ktos nie panikuje D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 HURA HURA HURA !!! Paczka doszla !! Wszyskto ladnie Pozkaldalem troszke do kupy pierwsze regulacje i odpalilem. trzesie sie jak galareta - mega nie wywazone lopaty. Ale jeszcze bedzie to to latalo WILKIE dzieki Tomek :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Widzisz jaką mam dobrą wróżkę . Przecież przewidziała że dziś dostaniesz :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Tomek wybacz moje zdziwienie i sarkazm ale znasz Ty sie na smiglach ?! Flybary miales zalozone odwrotnie ! :D:D Teraz modelik lata pierwsza klasa - wisze sobie w powietrzu :D Brak podwozia treningowego zaowocowal rozklejeniem sie orginalnego ale juz to naprawilem. Jutro kolejny dzien lotow i z samego rana poprawek w heli Generalnie jestem w 100% ZADOWOLONY !!! Heli to super maszynka - juz zbieram na rexa Jutro zaloze temat i wszystko opisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Pokaż na zdjęciu , bo być może faktycznie tak było , a być może tylko jak poskładałem w całość do wysyłki to już nie zwróciłem uwagi. Swoją drogą to była by niezła jazda :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.