Mariusz S.A.U. Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Witam Zeby nikt nie mówił że buduję tyko "deprony" i że niezbyt pozytywnie wływa to na sprawy wątrobowe :wink: to filmik z lotu mojego nowego szybowca (choć konstrukcja z przed 20 lat): http://www.sau.bleszno.net/filmy/SKY-EXPRESS.wmv jeśli kogoś interesuje relacja z budowy modelu to zapraszam na: http://www.saumodelarnia.fora.pl/sky-express-t577.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Model wykonany b. ladnie.I ten fornir z polyskiem.Klasa. Obejrzalem Twoja relacje z budowy,piekna robota, widac to. No ale dosc tych komplementow.Mam pytanie do Ciebie. Filmik krecony z pokladu -czym? Nie widze tzw. olsnien przy sloneczku- super.Czy te jakosc filmu pogorszyla konwersja na mniejszy wymiar czy tak juz mial surowy film? Mam taki szybowczyk-prawie identyczny, podobno ma 26 lat,hamulce na lince stalowej,a jedno serwo zajmuje tyle miejsca co dwa :crazy: .I wazy podobnie.Ale nie lata tak jak Twoj. Czekam na nastepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 witam Model wykonany b. ladnie.I ten fornir z polyskiem.Klasa. powierzchnia skrzydła jest zagruntowana akrylem wodorozcieńczalnym , następnie kilkakrotnie lakierowana akrylem dwuskładnikowym i szlifowana na mokro po każdym lakierowaniu coraz drobniejszym papierem ściernym, na koniec polerowana pastą polerską i woskowana. Na zdjęciu powierzchnia skrzydła po polerowaniu , ale przed woskowaniem: przy okazji widoczny aparat którym kręcony był filmik. Czy te jakosc filmu pogorszyla konwersja na mniejszy wymiar czy tak juz mial surowy film? film został skompresowany (zamiszczając film w necie zawsze wybiera się kompromis pomiędzy jakością i objętością pliku. w oryginale wygląda to mniej więcej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Wszystko jasne,dziekuje. Ale skrzydelko to ci wyszlo.oj tak. Jak lustro-po woskowaniu oczywiscie. Moje uznanie i gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Model i film rewelacja. Pierwszy raz widze tak świecący płat w kolorze drewna i powiem , że się bardzo mi podoba. Powodzenia w kolejnych lotach i czkamy na nastepne filmy. Jakim aparatem ten film został nagrany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Witam kolejny filmik lepszej jakości (ale waży 32MB) z dzisiejszych... o qurde już wczorajszych lotów : http://www.sau.bleszno.net/filmy/sky2.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.