dali Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam kolegów modelarzy. Mam pytanko w sprawie dołożenia 2.4G Assana do MC-22s. Czy już ktoś przerabiał właśnie takowego Graupnera ? A może się spotkał z takim tematem na innych forach ?
alyan Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 W tym wątku jest fragment o montażu modułu Spektrum + Mc-22. Gdzieś tam się przewija informacja o sygnałach na płycie. Z wątku wynika że jest normalizacja tych wyjść dla Graupnerów >= mc-16 ale głowy nie dam. Mam uzupełniony mc-16/20 o moduł Assana. Tutaj są jakieś zdjęcia z tej przeróbki. Kulawe trochę ale są.
dali Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam. Dzięki za pomoc. Udało się mnie znaleźć wątek który mnie interesuje a może się komuś tez przyda. Jest jak dołożyć do MC 22s modułu Assana i tez przy okazji znalazłem jak zmodyfikować zwykłego MC 22 ale z modułem Jeti. Na koniec jeszcze modyfikacja MC 24 też z modułem Jeti.
GOGO Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Mam pytanko jak działa ten system,zasięg itp. chciałbym coś takiego zamontować w MC-19 Z góry dzięki. A co sądzicie o tym systemie http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9770&Product_Name=Corona_2.4Ghz_DIY_Module_&_RX_(DSSS)_
Krzysztof Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Mam pytanko jak działa ten system,zasięg itp. chciałbym coś takiego zamontować w MC-19 Z góry dzięki. A co sądzicie o tym systemie http://www.hobbyking.com/...le_&_RX_(DSSS)_ Witaj Używam Assana w MC 16/20 już od roku dokładnie tego http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8354&Product_Name=X8D_2.4GHz_trainer_port_X8-hack_module_%28PPM_Only%29 sprawuje się rewelacyjnie .
dali Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam. Z tego co czytałem na różnych fotach to chwalą sobie system Asana. Do mnie właśnie dotarł przesyłka ale niestety jestem za granica jeszcze troszkę i jak wrócę na połowie marca to montuje do radyjka i będę testował. Paczka dotarła w 6 dni z Chin. Jak tylko zamontuje i przetestuje dam znać. Krzysztof pytanko jakie używasz odbiorniki i do jakich modeli je stosujesz ?
alyan Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Assan z powodzeniem zastąpił mi 35MHz w sensie ekonomicznym. Mam trochę modeli po prostu i potrzebuję tanich odbiorników. Tutaj mogę pochwalić producenta :wink: . Powoli skłaniam się jednak ku Jeti ze względu na możliwości systemu : telemetria, obsługa dwóch odbiorników itd. Używam innego modułu Assan'a niż Krzysiek. Tego montowanego przez Krzyśka jeszcze nie było w ofercie sklepu. Ale całe pudełko udało się zmieścić w obudowie MC-16/20. Zrobiłem możliwość przełączania między 35MHz a 2,4GHz. Edit: literówka Edit [2] : styl
Krzysztof Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Krzysztof pytanko jakie używasz odbiorniki i do jakich modeli je stosujesz ? Mam dwa X8 R6 6Ch 2.4GHz z krótka anteną jeden z długą i jeden 7 kanałowy z krótka w zasadzie używam ich w modelach spalinowych Katana 1,4 m Madness 2 1,75 m Wilga 2000 sprawują się doskonale.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.