Janosik72 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 W tym tygodniu wystrugalem sobie takiego malego akrobacika http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3790 Ale od wczoraj walcze z kabinka ,chcialem dociac cos z butelki plastikowej (pet) ale nie za bardzo pasuje ,jako ze juz mi sie pomysly skonczyly prosze o jakis pomysl jak to ladnie wykonczyc http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3791 w ostatecznosci zrobie z laminatu jak nikt nie bedzie w stanie pomoc Pozdrawiam Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Ja już ze 3 razy dorabiałem z butelek po szamponach i innej chemii , zobacz może coś podpasuje. Niektóre butelki mają dość wymyślne kształty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ,chcialem dociac cos z butelki plastikowej To może tradycyjnie: zamiast docinać, zrobić z balsy kopyto i obkurczyć peta opalarką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 hihihi Wstyd sie przyznac ale nigdy tego nie robilem ,zaraz cos powalcze . Chcilabym jutro to oblatac :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Tutaj masz ładny opis co i jak naszego forumowego depronowego guru. http://motylasty.pl/warszt_1.html#warsztat4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 IMO wydłubać z balsy (w środku wydrążone). Jak będzie ładne, zawsze można użyć jako kopyta i obkurczyć na tym PET'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Wpadl mi w rece kawalek depronu ,posklejalem w klocek i wyszlifowalem cos takiego Pytanie czy depron da sie okleic folia , pytam bo nie chce mi sie wyciagac zelazka by sprawdzac http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3795 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 pytam bo nie chce mi sie wyciagac zelazka by sprawdzac no cóż na lenistwo nic nie poradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Tak powinno się dać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 co wniosl Twoj post p. moderatorze ? daj sobie ostrzezenie za trolowanie . :? :? :? . Jak nie wiedziales to po co piszesz , zelazka nie mam pod reka jak TY :evil: edit: Dzieki Daniel zaraz w takim razie okleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 tylko uważaj z temperatura bo zrobisz dołki od temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 och przepraszam, pewie że ffolia się przykeli, ale możesz też uzyć taśmy samoprzylepnej do pakowania paczek. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ale taśma pakowna to jednak taśma do pakowania paczek więc folią będzie ładniej. Edit : jaką temperature ma żelazko modelarskie bo chcem okleic skrzydlo zelazkiem do prasowania i nie wiem jaka temperatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 więc folią będzie ładniej a czy juz kiedykolwiek oklejałeś folią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ja nie oklejałem ale widziałem oklejone folią i taśmą pakowną i różnice widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Taśma pakowna - to taka "napakowana" taśma, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Da się depron oklejać folią modelarską. Mało tego, można osiągać naprawdę fajne efekty, jak na balsie bez mała. Nie uważasz jednak że ta kabinka nie jest rewelacyjna? A gdyby ją tak wydłużyć przez całą cięciwę skrzydła? EDITED Locke też widzi to tak jak ja Ale ja byłem pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Janosik72, to Twój model, i zrobisz tą kabinke jak chcesz, ale tak szczerze to z tą nie najlepiej wygląda. :wink: Wg mnie z np. taką by wyglądał lepiej. Ale to tylko moje zdanie. Szymon, ale tylko o minutę, ja jeszcze musiałem narysować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3796 juz gotowe, co do dlugosci kabinki to zapraszam do planu little sport na chomiku : http://chomikuj.pl/woyager skrocilem o jakies 6-7 mm wg planu , bo nie chcialem takiej bardzo rozjechanej a bardziej przypominajacej polkrople . Nie wazne Wazne ze bardzo fajnie trzyma na depronie i zero strachu czy sie nie przytopi Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Janku, mogłeś dać znać. Zrobiłbym Ci taką kabinkę z butelki. A modelik fajny. Przypomina mi trochę TOTO. A jak tam Prymus ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.