darkarll Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Wyposażenie: serwa: SK - to serwo ma 25 kg przy 6V aż takie potrzebne ? P Wydaje się że pytałeś o Strer Kierunku na lotki wystarczy 12kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 aa faktycznie źle sformulowałem pytanie ale dzieki za odpowiedź więc zastosuje HS 12kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 25 na lotkach potrzebne, 12 nie dają rady. Przy dużej prędkości nie wychylają lotek do końca. A żeby zdementowac plotki; model cały, ale wolny czas i pogoda jakoś nie chcą się zsynchronizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Maćku nestety w 5 locie odbiornik odbindował się i już mu tak zostało do dziś. Co prawda dostanę nowy ,aleto nie zmienia sytuacji , że z modelu zostały skrzydła i stery. Kadłub w drobnymak. Ale sam model latał rewelacyjnie , więc przez zimę będzie budowa kadłuba na nowo. Model polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 To kibel troche z tym odbiornikiem. Co to za system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Assan. Odbiornik 8 kanałowy (ten największy). Do tej pory latałem na tych odbiornikach i nigdy nie było problemów. A ten nowy , jakiś felerny się trafił. Szczęscie w nieszczęsciu , miał pójść do Ravena. A teraz do Ravena pójdą też assany ,ale 2 . Po jednym na stronę (1- gaz, lotka wysokość, 2 - lotka,wysokość ,kierunek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Przypadłość Assanów, potwierdzona przez producenta: jak się nie skicha na początku, to będzie działał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Maćku nestety w 5 locie odbiornik odbindował się i już mu tak zostało do dziś. Dlatego nadal zostanę przy 35 MHz może modelem szarpnie (choć nigdy tak nie miałem na moim radiu) ale się nierozbinduje. Mój starszy kolega powiedział mi kiedyś (jak wifi nie było), wiesz jaka jest różnica między PPM a PCM ? Odp. Taka że na PCM dłużej widzisz swój model przed rozbiciem (Fail Save). Widzę że to samo tyczy się teraz 2,4 GHz ROZBINDOWANIE (obserwacje z innych forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Widzę że to samo tyczy się teraz 2,4 GHz ROZBINDOWANIE (obserwacje z innych forum)E tam takie gadanie. Mam moduł Spektrum do Jr-a i mogę powiedzieć tylko jedno z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA a nie obserwacji. Przez 35 mhz rozbiłem dwa modele. Teraz łącznie 6 modeli różnego rodzaju na Spektrumie(i rzecz jasne różnych odbiorników) i wsio działa bez zarzutu. Ale dobra koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 To samo można powiedzieć o serwach np Blue bird psują się notorycznie, trzeba wiedziec co się kupuje.Obecnie najskuteczniejszym systemem jest Fasst Futaby i jako użytkownik od około roku mogę to potwierdzić.Sporo się naczytałem i obserwowałem jak to działa w realu i padł wybór na Futabe 10. wolę 100 razy przemyśleć niż raz wtopić kase i modele. PS Paweł nie zasłaniaj się pogodą ok ? model zabiłeś a teraz lecisz tutaj z nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Obecnie najskuteczniejszym systemem jest Fasst FutabyDlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dlatego wkładam 2 Assany. Po kraksie serwa były w neutrum , fail save zadziałało idealnie :rotfl: Więc jak padnie jeden , to może jeszcze zdążę wylądować na drugim. W między czasie będą latać 3 odbiorniki w Ultimacie z czego 2 jako "pasażery" . Jutro wrzucę fotki z Ravenem . Może już z silnikiem na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Cos mi sie wydaje ze faktycznie model wbity w ziemie bo ani widu a ni slychu: kto kolwiek widzial kto kolwiek wie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Obecnie najskuteczniejszym systemem jest Fasst FutabyDlaczego? http://2.4gigahertz.com/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Znaczy... ezoteryka vel marketingowy bełkot?? :shock: Cieniutko, cieniutko... A konkretów brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Panowie nie smiecmy :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Obecnie najskuteczniejszym systemem jest Fasst FutabyDlaczego? http://2.4gigahertz.com/index.html Za to kocham to forum! Na stronie JRa też piszą że DSM to najlepsze możliwe rozwiązanie (ale w tym przypadku akurat mają rację:)) wichercat wybacz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 zastanawia mnie jedynie ta kwestia lotek fakt jest ich troche ale mam yaka 2.16 metra i tam Tower pro 995 wyrabia wiec te 25 kg mmm no sam nie wiem moze jakbysmy film z lotu widzieli :mrgreen: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 To sobie odpuść te zastanowienia, mi i Tobie 12kg na lotka ,aż nadto. :rotfl: Ana ogonie potwierdzam 25kg to minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 zastanawia mnie jedynie ta kwestia lotek Ja na lotkach w Yaku 54 i w extrze mam HS 5625 coś około 9 kg przy 6V , dają rade , latając program F3M wiele figur wykonuje na pełnym gazie i nic się nie dzieje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.