blackriver Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Modelarstwo to robienie czegoś, ale schludnie. Nie musisz ładować paru tysięcy żeby model ładnie i czysto wyglądał. Wkładasz w niego pracę, a odwdzięczy ci się właśnie wyglądem (często pięknym), wystarczy popatrzeć na prace kolegów na forum! To coś co zmajstrowałeś wygląda koszmarnie, o ile przyjemniej i Tobie i nam by było popatrzeć na coś ładnego :!: i jeszcze do tego ładnie latającego. Wykonanie kadłuba z EPP lub nawet konstrukcyjnego to nie jest jakiś koszmar finansowy, potrzeba trochę pracy i pracy i pracy i już.
Jedrula Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Opublikowano 16 Lutego 2010 Ten kadłub nie był robiony prze ze mnie tylko jakiegoś innego modelarza i do tego skrzydła, kadłub zostały wykonane około 20 lat temu i całość była w ciągłym użytkowaniu czemu zawdzięcza ten wygląd.
Kwasiu Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 To jak już się tak do tego kadłuba przywiązałeś to go chociaż pomaluj, zaszpachluj, pokoloruj kredkami, z takim czymś wstyd by mi się było pokazać na polu. Tłumaczenie, ze kadłub nie jest przez ciebie robiony, że zaliczył parę kretów itp. do niczego nie prowadzi a przy odrobinie chęci mógłbyś przynajmniej troszkę popracować nad wyglądem, a jeśli byś miał trochę zapału zrobił byś nowy.
Jedrula Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Opublikowano 17 Lutego 2010 Wiem kadłub właśnie przechodzi szpachlowanie i szlifowanie, a potem zostanie pomalowany na nowo . Edit Zastanawiam się czym pokryć skrzydła żeby były lekkie :?:
Konrad Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Cieńka japonka+nitrocellon,folii aż na to szkoda :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.