sionziom Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Mam takie pytanie trochę odbiegające od tematu czy w modelu Extrim (który chcę robić w przyszłości): http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=2069 Można silnik AXI 2217/16 Gold zastąpić kedą A22-20L ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Od jakiego tematu odbiega to pytanie? Czytałeś temat http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2157 ? Jak nie to polecam, skarbnica wiedzy na temat Extrima i wyposażenia do niego. Edit Strasznie ciężki swoją drogą ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 13g różnicy a zmieści się ta keda i czy wreszcie mi ktoś odpowie czy można zastąpić ten AXi kedą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tak można zastąpić, można tam nawet założyć silnik o masie 0,5 kg i wielkości szklanki, tylko trzeba będzie przebudować domek. Mógłbyś napisać pod jakim względem ma zastąpić? Czy otrzymasz podobny ciąg na tym samym śmigle, czy w kwestii poboru prądu, może chodzi o gabaryty, a może o jakiś inny parametr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tak. Możesz go śmiało zastąpić Kedą. Mają podobne parametry elektrycznę i osiągi. Taki zresztą zaleca producent. Jak najbardziej możesz. Różnica w wadze niewielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Odkopuję temat po jakimś czasie, ale... Właśnie oblatałem Extrima z silnikiem Keda A22-10S. R-A-K-I-E-T-A! Więc nie wiem po co tam pchać sporo cięższy 22-20L. Mam śmigło 10x4,7 i zjechane maksymalne obroty silnika w radiu, żeby brał maksymalnie ok. 18A. Na pakiecie 1000mAh 3s 25C lata ok. 7,5 minuty akrobacji 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Dziki za wiadomość. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Dziki za wiadomość. :mrgreen: Czy jakieś dorodne te Dziki, może ja się podzielę jakimiś wiadomościami ? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.