Acerek Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam,mam całe wyposażenie do budowy zefirka ale nie mam radia,i chcę przetestować silnik,jak mam włączyć go do sprawdzenia? silnik to Tower Pro 2408,czy mam go podłączyć poprostu do lipolka (11.1v 850mAh),i taki jeden pomysł,czy z takiego helikopterka za 40 zł z allegro da się zrobić taki samolocik do treningu w domu
buwi777 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 a/ podłącz - jak pójdzie DYM to znaczy że był dobry ( powtarzam - BYŁ ) :crazy: b/ zapomnij o tym za 40 zł :rotfl: ps. a regulator do tego motorka masz ??
Meloonik Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Właśnie rozbrajam taki helik mały i pomniejszylem plany Yaka halowego do 25 cm i chcem zobaczyc czy poleci ;p serwa rowniez mam malutkie 2g zobaczymy...
Acerek Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Opublikowano 21 Lutego 2010 no regla mam ale nie mam radia,i nie wiem jak bez radia uruchomić
buwi777 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Podłącz tester serw do regulatora - innego sposobu bez radia - nima :cry:
motyl Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Podłącz tester serw do regulatora - innego sposobu bez radia - nima :cry: jak ni ma, jak jest :] Bierzesz 2 silniki BL, lutujesz je do siebie wzajemnie ( chodzi o te 3 przewodziki co z niego wystają) jednym kręcisz wiertarką, a drugi powinien sam się kręcić :] Jeśli jest tak jak piszę, to znaczy że silniki sprawne.
buwi777 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Podłącz tester serw do regulatora - innego sposobu bez radia - nima :cry: jak ni ma, jak jest :] Bierzesz 2 silniki BL, lutujesz je do siebie wzajemnie ( chodzi o te 3 przewodziki co z niego wystają) jednym kręcisz wiertarką, a drugi powinien sam się kręcić :] Jeśli jest tak jak piszę, to znaczy że silniki sprawne. A jak ma tylko jeden?? - fakt - może sprawdzić napięcia na poszczególnych uzwojeniach ... Ale jak go kopnie to co :devil: :crazy: :lol2:
RomanJ4 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Kolega motyl "perpetum mobile" chce pewnie wynaleźć (żart), a kolega Acerek ma tylko jeden silnik więc metoda odpada. Pozostaje tester serw do regulatora(o ile jest regulator)
meloow Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 a jeżeli nie masz testerka to zawsze możesz sobie zbudować o np. taki http://www.instructables.com/id/Simple-Servo-Tester/ lub taki http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=871257&highlight=
kojot Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 ale nie mam radia,i chcę przetestować silnik A na czym ma polegać test i co chcesz testować bez aparatury i regulatora? Ręce się swędzą, żeby uruchomić (bez sensu) sprzęt. Nic tak nie przetestujesz, no może całość uzwojeń.
motyl Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 jak zadane pytanie, tak odpowiedź. No można jeszcze przetestować silnik omomierzem, ręką czy się kręci, i np. prasa hydrauliczną aby znaleźć siłę niszczącą itp itd :]
Andych Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Ech Acerek, gdybyś był łaskaw odebrać telefon, to ja nie stracił bym dnia, a Ty nie miał byś takich problemów.
Acerek Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Opublikowano 21 Lutego 2010 Eeee.....dopiero przed chwilą,telefon odzyskałem,zostawiłem u kolegi,odsłuchałem pana wiadomość,zauważyłem że kilka razy ktoś do mnie dzwonił zadzwoniłem pod ten numer,ale ktoś tylko mówił "Halo Basen"xD a ja że pomyłka,dlatego nie odbierałem,a tak w ogóle to byłem dziś pod zamkiem ale pana nie widziałem EDIT. Już wiem który numer to pana i jakby chciało się panu jescze raz zadzwonić to odbiorę,(no i sorry że nie mogłem odebrać )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.