robraf Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 mam problem powniewaz na drazku od steru wysokosci jest baaardzo male wychylenie... czym to moze byc spowodowane? aparatura to e-sky od lamy moze przetarte potencjometry? jakie polecacie na wynianke? :faja: Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Inną aparaturę. Najprostszym wyjściem, będzie zmiana przełożenia. Wydłuż orczyk serwa i skróć dźwignię steru. Z samą aparaturą tutaj nic nie wymyślisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted February 24, 2010 Author Share Posted February 24, 2010 ale to wychylenie naprawde jest minimalne... to aparatura od lamy i tam pozostanie... ewentualnie sproboje polatac lamą z mx-12 ale chcialbym to jakos naprawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meloonik Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 mozna wymienic galki ale nie wiem czy sie oplaci a mx-12 z tego co czytalem jest ciezko sparowac z lama ale jak sie uda to powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted February 24, 2010 Author Share Posted February 24, 2010 a czemu ciezko? miksery są przeciez w module a jak sie nie uda to zawsze mozna pokombinowac z tarcza helika i roznymi mode w aparaturze jesli o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Na MX -16 nie miałem żadnych kłopotów. Po prostu ustaw zwykły model samolotu 4-ro kanałowego. Właśnie samolotu, a nie śmigłowca. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meloonik Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 A właśnie tamten chłopak chciał to ustawić i zapamiętać na model Helika Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Nazwę nadajesz własną. Po prostu w trybie Samolot działają inne miksery i ustawienia niż w trybie Helikopter. Raczej nie przyda ci się w Lamie mikser do kilkupunktowej tarczy czy ustawianie krzywej skoku. A moduł 4w1 zajmuje się już miksowaniem gazu i kierunku sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted February 25, 2010 Author Share Posted February 25, 2010 dzieki. Tak też myslalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuGuSiK23 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Odnośnie ustawiania Lamy na Graupnerze sam i to dziś przerabiałem Z początku się bałem i to nie o Lamę, czy pokój, ale o siostrę(moja jedyna :* ). Co prawda powiedziałem jej gdzie złapać heli, coby nie odleciał sobie sam A więc odnośnie kanałów. Info dostałem od naszego moderatora- Pana MiQ27 , któremu bardzo serdecznie dziękuję i go pozdrawiam Ustawiłem w radiu Mode 1 i zamieniłem w aparaturze kolejność kanałów - lotki z wysokością(kan.1 z kan.2) oraz ustawiłem rewers na kanale wysokości. Teraz wszystko działa jak należy. Drobne korekty trymerami i w górę. Życzę udanych lotów i oswojonej Lamy Pozdrawiam Hubert PS: Moje radio to Graupner MX16s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.