Skocz do zawartości

F3a od początku

Piotrfala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz dokładnie nie pamiętam nazwy ale dość nowoczesna konstrukcja ze składanymi skrzydłami. Jesteś może członkiem aeroklubu poznańskiego????

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

właśnie wykonuję część ze sklejki 1,5 mm by zamknąć kadłub od spodu wzmocnić tym samym przednią część kadłuba gdzie bedzie mocowane podwozie i zespolić to razem z wręgą silnikową i przy okazji oddzielić przedział wyposażenie od rury rezo. ale zacząłem sie zastanawiać czy cały ten element zrobić ze sklejki czyli aż do końca skrzydła czy tylko do wregi podwoziowej a dalej zastąpić to balsą bedzie lżej ale czy wytrzyma ?

Opublikowano

...i łatwiejszą regulację skłonów silnika. Też optuję za plastikowym.

Niestety nie zrozumiałem (chyba) o jakie wzmocnienie chodzi. Spód kadłuba? Rzadko bywa sklejkowy...

Opublikowano

Jak robisz wypukły spód kadłuba to po co ci to wzmocnienie ze sklejki jak i tak na to co masz jeszcze przychodzi profil spodu kadłuba. Jedyne wzmocnienie to możesz zrobić przy podwoziu! Ja mam w modelu samą konstrukcję na podstawę kadłuba i do tego przyklejone wycięte ze styro +balsa profile na górę i dół. Nie ma potrzeby zamykać podstawy kadłuba jak dokleisz do tego profile!!! Jedynie przy podwoziu zrób wzmocnienia!

Opublikowano

Niestety prace muszę na razie zawiesić gdyż wracam z obczyzny do domu a po drugie materiał mi sie skończył ;/

dalsze prace myślę ze w przyszłym tygodniu chociaż nie wiem jak to bedzie bo lekki maraton kolokwialny sie zbliża ;/

a no i może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł jak ładnie wykończyć maskę ?

myślałem o paru klockach balsowych ładnie dopasowanych i wybranych od środka!

chciałem uniknąć laminatu gdyż za za bardzo nie mam warunków w moim małym mieszkanku na jego wykonanie ...

chociaż ... właśnie wpadł mi pewien pomysł do głowy ale najpierw musze sie z nim przespać :D

a no i miło przeczytać ze jednak budowa przebiega pomyślnie !!

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4371

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4370

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.