myszorek1212 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie czy tak jak w temacie poniżej przeróbka odbiornika i nadajnika jest taka sama czy trzeba inaczej? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Moduł z V3 niczym się nie różni od modułu V4. Różnice są w budowie ramy i obudowy. Elektronika ta sama. Nie wiem tylko, po co chcesz przerabiać, zamiast kupić po prostu 6-cio kanałowy odbiornik E-sky'a EK-420, na którym będziesz miał większy zasięg niż na tym dziadostwie z Lamy. Nie będzie rewelacyjny, ale wystarcza do małych, prostych modeli. 50 czy 60zł, to nie taki cymes. Zjesz po prostu o 6 kebabów mniej... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek1212 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dobry pomysł. Nawet o tym nie pomyślałem. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo621 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 No tak, tylko że oprócz odbiornika 6-cio kan trzeba jeszcze mieć taki nadajnik, ten z lamy ma tylko 4-ro kanały. A czy zasięgu nie zwiększa się przez zwiększanie mocy nadajnika? Może i ten 6-cio kanałowy odbiornik E-sky'a jest bardziej czuły, ale nie wiem czy jest to odczuwalne w praktyce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam G. Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 kupić po prostu 6-cio kanałowy odbiornik E-sky'a EK-420, na którym będziesz miał większy zasięg niż na tym dziadostwie z Lamy. A ja myślę, że w 4in1 lamy tkwi właśnie taki odbiornik. Moją lamę przerobiłem według instrukcji z YouTube : , a uzyskany odbiornik wraz z oryginalnym nadajnikiem z lamy, sąsiad używa w metrowym Pibrosie i nie ma problemów z zasięgiem. No tak, tylko że oprócz odbiornika 6-cio kan trzeba jeszcze mieć taki nadajnik, ten z lamy ma tylko 4-ro kanały. Nadajnik 4CH działa z odbiornikiem 6CH. Po prostu obsłuży tylko 4 kanały. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 ludzie, przerobienie takiegos nadajnika to nie taki problem przeciez... odciac 2 kabelki i zalutowac je w inne miejsce... od dzis na nadajnik e-sky bede mowil 5 kanalowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.