myszorek1212 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie czy tak jak w temacie poniżej przeróbka odbiornika i nadajnika jest taka sama czy trzeba inaczej? Pozdrawiam!
madrian Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Moduł z V3 niczym się nie różni od modułu V4. Różnice są w budowie ramy i obudowy. Elektronika ta sama. Nie wiem tylko, po co chcesz przerabiać, zamiast kupić po prostu 6-cio kanałowy odbiornik E-sky'a EK-420, na którym będziesz miał większy zasięg niż na tym dziadostwie z Lamy. Nie będzie rewelacyjny, ale wystarcza do małych, prostych modeli. 50 czy 60zł, to nie taki cymes. Zjesz po prostu o 6 kebabów mniej... :wink:
myszorek1212 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 Dobry pomysł. Nawet o tym nie pomyślałem. Dzięki
Pablo621 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 No tak, tylko że oprócz odbiornika 6-cio kan trzeba jeszcze mieć taki nadajnik, ten z lamy ma tylko 4-ro kanały. A czy zasięgu nie zwiększa się przez zwiększanie mocy nadajnika? Może i ten 6-cio kanałowy odbiornik E-sky'a jest bardziej czuły, ale nie wiem czy jest to odczuwalne w praktyce...
Adam G. Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 kupić po prostu 6-cio kanałowy odbiornik E-sky'a EK-420, na którym będziesz miał większy zasięg niż na tym dziadostwie z Lamy. A ja myślę, że w 4in1 lamy tkwi właśnie taki odbiornik. Moją lamę przerobiłem według instrukcji z YouTube : , a uzyskany odbiornik wraz z oryginalnym nadajnikiem z lamy, sąsiad używa w metrowym Pibrosie i nie ma problemów z zasięgiem. No tak, tylko że oprócz odbiornika 6-cio kan trzeba jeszcze mieć taki nadajnik, ten z lamy ma tylko 4-ro kanały. Nadajnik 4CH działa z odbiornikiem 6CH. Po prostu obsłuży tylko 4 kanały. Pozdrawiam
robraf Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 ludzie, przerobienie takiegos nadajnika to nie taki problem przeciez... odciac 2 kabelki i zalutowac je w inne miejsce... od dzis na nadajnik e-sky bede mowil 5 kanalowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.